NVO s potencialom začenjajo s prvimi delavnicami

Konec marca začenjamo s prvimi delavnicami v okviru programa NVO s potencialom, ki je oblikovan z namenom krepitve izbranih organizacij iz regije. Postopek izbora kandidatov je skoraj zaključen in kmalu vam bomo predstavili nove nevladne organizacije s potencialom iz zasavske regije.

Za NVO s potencialom bodo na voljo trije moduli usposabljanj. To so Vodenje NVO, Razvijanje storitev in produktov in Usposabljanje za zagovorništvo. V marcu začenjamo z modulom Vodenje NVO, ki  bo sestavljen iz treh delavnic:

Delavnica 1. Vizija organizacije: ko veš, kam greš (področje strateškega načrtovanja)

termin: četrtek, 29. 3. 2018 , od 17.00 do 20.30
lokacija: Cesta Borisa Kidriča 2, 1410 Zagorje

Gre za delavnico strateškega načrtovanja v nevladnih organizacijah z naslovom Vizija organizacije: ko veš, kam greš. Strateško načrtovanje ali dolgoročno planiranje je osnova za razvoj orgnaizacije. Na delavnici se boste postavili tri leta naprej in zastavili cilje, ki jih želite do takrat doseči. Nato pa boste pod strokovnim vodstvom pripravili načrt za doseganje zastavljenih ciljev.  

Z nami bo Matej Cepin iz Socialne akdemije, ki deluje kot vodja organizacij in projektov, izvajalec usposabljanj, raziskovalec, pisec knjig in publikacij, svetovalec in skupnostni delavec. Področja njegovega dela so vseživljenjsko učenje, mladinsko delo, aktivno državljanstvo, socialne inovacije, menedžment nevladnih organizacij medgeneracijsko sodelovanje ter informacijska tehnologija. Preberite več o delavnici...

Delavnica je prednostno namenjena izbranim NVO s potencialom.

Delavnica 2. Dobra zgodba je ključ do uspeha organizacije (področje: komunikacija)

termin: četrtek, 12. 4. 2018, od 16.30 do 20.15
lokacija: Cesta Borisa Kidriča 2, 1410 Zagorje

Gre za delavnico strateškega komuniciranja na kateri boste oblikovali osrednjo zgodbo vaše organizacije, ki bo predstavljala temelj za oblikovanje vseh nadaljnjih učinkovitih sporočil vaše organizacije. Dobra zgodba je namreč ključna za uspešno komunikacijo z odločevalci, vašimi člani, prostovoljci in širšo javnostjo.

Z nami bo Uroš Bonšek, ki se s komuniciranjem profesionalno ukvarja že 12 let. Najprej je bil  snovalec sloganov in idej v dveh oglaševalskih agencijah, nato vodja odnosov z javnostjo in tako del prvotne ekipe Centra urbane kulture Kina Šiška. Zadnje leto in pol kot vodja odnosov z javnostjo na CNVOS komunicira nevladniške (zagovorniške) akcije in (medijske) projekte, snuje komunikacijske strategije za nevladne organizacije, še vedno skrbi za komunikacijo kulturnih prireditev in festivalov, je tudi pobudnik Kluba komunikatorjev nevladnega sektorja.

Delavnica je prednostno namenjena izbranim NVO s potencialom.

Delavnica 3. Vsak evro šteje (področje: pridobivanje sredstev)

termin: četrtek, 19. 4. 2018, od 17.00 do 20.00
lokacija: Cesta Borisa Kidriča 2, 1410 Zagorje
 

Posvetili se bomo pridobivanju sredstev preko razpisov in drugih načinov kot so sponzorstvo, donatorstvo, prostovoljni prispevki, itd. Predstavljeni bodo pristopi in praktične izkušnje s teh področij. Namen delavnice je, da se spoznate z vsemi možnimi viri pridobivanja sredstev, na kakšen način se pristopa k zbiranju sredstev, kaj je najbolj primerno za vašo organizacijo, kakšne so najpogostejše napake in kateri so tisti faktorji, ki prispevajo k uspešnem zbiranju sredstev.

Z nami bosta Barbara Možina, projektna svetovalka, ki dobro pozna evropske razpise in že vrsto let svetuje pri pripravi projektnih prijav, izvajanju projektov in poročanju in Tjaša Bajc, diplomirana ekonomistka, ki se že več kot deset let ukvarja z pridobivanjem sredstev, donatorstvom in sponzorstvom v nevladnem sektorju.

Delavnica je prednostno namenjena izbranim NVO s potencialom.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru