Javni razpis za razporeditev sredstev Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v letu 2017

Razpisovalec:

Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS-FIHO

Predmet javnega razpisa:

Predmet razpisa je financiranje oziroma sofinanciranje: - izvajanja posebnih socialnih programov in storitev invalidskih organizacij ter programov in storitev humanitarnih organizacij za reševanje socialnih stisk in težav oziroma reševanje socialnih potreb posameznikov; - delovanja invalidskih in humanitarnih organizacij; - naložb v osnovna sredstva invalidskih in humanitarnih organizacij ter njihovo vzdrževanje.

Potencialni prijavitelji:

Na razpis za razporeditev sredstev FIHO se lahko prijavijo: invalidske organizacije, ki so ta status pridobile z odločbo pristojnega ministrstva po Zakonu o invalidskih organizacijah (Uradni list RS štev. 108/2002) ali humanitarne organizacije, ki so ta status pridobile z odločbo pristojnega ministrstva po Zakonu o humanitarnih organizacijah (Uradni list RS štev. 98/2003).

Vrednost razpisa:

17.460.000,00 €

Opombe:

Izobraževanje za organizacije bo potekalo v Modri predavalnici na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (Poljanski nasip 2, Ljubljana): - sredo, 28. 9. 2016, od 9.30 do 12.30 ure za humanitarne organizacije; - četrtek, 29. 9. 2016, od 9.30 do 12.30 ure za invalidske organizacije. Udeležbo na informativnih dnevih je potrebno zaradi razporeditve udeležencev glede na prostorske zmogljivosti predhodno sporočiti strokovni službi FIHO na e-mail: info@fiho.si.

Rok za oddajo prijav: 24. oktober 2016

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru