Prostovoljska dela

Naziv organizacije: Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost 

Naslov: Enota Sopotniki Litija in Šmartno pri Litiji, Jerebova ulica 14, 1270 Litija
Spletna stran: sopotniki.org
Kontaktna oseba: Andreja Jerant
T: 041 448 822
E: andreja.jerant@sopotniki.org

Lokacija dela: Litija in Šmartno pri Litiji

Prostovoljska dela: Opravljanje prevozov z namenskim vozilom v okviru izvajanja storitve brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki. Odločiš se, kateri dan v tednu bi želel pomagati starejšim, se vpišeš v spletni koledarček dežurstev in na dogovorjeni prostovoljski dan, na dogovorjenem mestu, prevzameš službeno vozilo in službeni telefon. Po razporedu voženj (prejmeš ga dan prej) odpelješ starejše po opravkih, po potrebi nudiš spremstvo, med prevozom se pogovarjaš, s Sopotnikom si izmenjata izkušnje, nasvete, zgodbe. Spoznavaš nove ljudi in kraje ter bogatiš svoje znanje z usposabljanji, ki jih nudi naš zavod. Za podporo na poti, ti je ves čas na voljo mentorica oz. koordinatorka enote Litija in Šmartno pri Litiji.

Termin izvajanja del: Prostovoljce potrebujemo skozi celo leto za prostovoljstvo enkrat na teden ali enkrat na štirinajst dni. Tisti dan prostovoljsko delo poteka osem ur v dnevu; po dogovoru lahko tudi štiri.


Naziv organizacije: LAS Srce Slovenije

Naslov:Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

Spletna stran: Las Srce Slovenije

Kontaktna oseba: Anita Molka

T: 01 8962 710

E: anita.molka@razvoj.si

Lokacija dela: Občine Litija, Šmartno pri Litiji, Lukovica

Naziv prostovoljskega dela: pomoč starejšim - "Točka za starejše"

Opis prostovoljskega dela: V letu 2022 bodo v Litiji, Lukovici in Šmartnem pri Litiji vzpostavljene tri »Točke za starejše«, vzpostavila se bo mreža sodelujočih organizaciji in prostovoljcev, razvile pa se bodo tudi storitve za starejše. Na točkah za starejše bo omogočeno sprejemanje telefonskih klicev, elektronske pošte, pa tudi osebni obisk, kjer bodo starejši lahko povprašali za nasvet in pomoč. Pripravila se bodo tudi navodila za uporabo točke za starejše, ki se bodo promovirala po različnih kanalih.

Zelo je pomembno, da se pravočasno prijavite, saj bomo jeseni pričeli z delavnicami in izobraževanji. Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte.

Termin izvajanja del: neopredeljeno


Naziv organizacije: Društvo upokojencev Litija

Naslov:Društvo upokojencev Litija, Jerebova ulica 3,1270 Litija

Spletna stran: http://www.dulitija.si/

Kontaktna oseba: Marjana Kolar

T: 040 983 988

E: info@dulitija.si

Lokacija dela: Zasavska regija

Naziv prostovoljskega dela: druženje s starejšimi in pomoč (v okviru programa Starejši za starejše)

Opis prostovoljskega dela: Starejši prostovoljci obiščejo vse starejše od 69 let v svoji okolici, z njimi malo poklepetajo, jih povprašajo o tem kako živijo in jim poskušajo organizirati pomoč, če jo potrebujejo.

Vsi starejši v Sloveniji si želijo preživeti starost doma, v svojih lastnih gospodinjstvih. Odhod v dom za starejše je v veliki večini primerov izhod v sili, ko doma ni več moč zagotavljati dovolj pomoči.

Upokojene strokovnjakinje Slovenske filantropije in Zveze društev upokojencev Slovenije so leta 1995 pričele razvijati projekt medsebojne pomoči starejših, da bi lahko čim dlje ostali v domači oskrbi. V sedanji obliki teče od leta 2004.

Termin izvajanja del: po dogovoru


Naziv organizacije: Društvo diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji

Naslov: Parmova ulica 7, 1270 Litija

Spletna stran: FB Društvo diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji

Kontaktna oseba: Mihaela Amršek

T: 031 777 153

E: drustvo.dia.litija@siol.net

Lokacija dela: Litija in Šmartno pri Litiji

Naziv prostovoljskega dela: Pomoč pri organizaciji dogodkov

Opis prostovoljskega dela: V Društvu Diabetikov Litija in Šmarno pri Litiji potrebujemo prostovoljce za pomoč pri organizaciji dogodkov. Delo bo obsegalo pripravo prostora za predavanja, priprava tehnične opreme, pomoč pri deljenju promocijskega materiala na dogodkih. Delo bo potekalo na sedežu organizacije, na terenu in v prostorih partnerskih organizacij.  Začetek, trajanje in obseg prostovoljskega dela po dogovoru. V svoje vrste vabimo ljudi, ki imajo organizacijske izkušnje , so računalniško pismeni, komunikativni in imajo občutek za delo s starejšimi. 

Termin izvajanja del: Po dogovoru


 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru