PRAKSA V NVO

Akcija Praksa v NVO ponuja priložnost vpisnikom v izobraževalne programe odraslih na Izobraževalnem centru IC GEOSS  v Litiji, za opravljanje obvezne prakse v nevladnih organizacijah. Udeleženci tako pridobijo izkušnje, nevladne organizacije pa novo energijo v svoje vrste. Udleženci višješolskih in srednješolskih programov Izobraževalnega centra IC Geoss lahko tako pridobijo kompetence za posamezne programe preko dela v nevladnih organizacijah.Praksa  v NVO je akcija v katero se lahko nevladne organizacije vključijo kadarkoli. 

 

Kakšna praksa se lahko opravlja v NVO

Programi, kjer se opravlja praksa in so lahko primerni za nevladne organizacije so srednješolski program Ekonomski tehnik in Poslovni sekretar ter višješolski program Ekonomist in Organizator socialne mreže. Če nevladne organizacije skozi svoje delovanje vključujejo vsaj eno spodaj navedenih  področij, potem lahko vpisniki pri njih pridobijo kompetence, ki jih potrebujejo za uspešno opravljen program izobraževanja. 

 

Kaj to pomeni za organizacijo

Organizacija mora  udeležencu, ki opravlja  prakso zagotoviti mentorja, ga seznaniti  z varnostjo na delovnem mestu ter zagotoviti število ur prakse (glede na vrsto programa).Praksa za  višješolsko izobraževanje lahko traja od 60 do 160 ur  ter od 34 do 68 ur za srednješolsko izobraževanje.

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru