Pomoč starejšim na domu - Starejši za starejše

Opis prostovoljskega dela

Društvo upokojencev Litija v svoje vrste vabi prostovoljce za obiskovanje starejših na domu. Prostovoljsko delo poteka v okviru programa Starejši za starejše. Vsi starejši v Sloveniji si želijo preživeti starost doma, v svojih lastnih gospodinjstvih. Odhod v dom za starejše je v veliki večini primerov izhod v sili, ko doma ni več moč zagotavljati dovolj pomoči. Zato, v okviru programa Starejši za starejše, prostovoljci obiščejo vse starejše od 69 let v svoji okolici, z njimi malo poklepetajo, jih povprašajo o tem kako živijo in jim poskušajo organizirati pomoč, če jo potrebujejo.

K sodelovanju vabijo komunikativne, prijazne, sočutne ljudi z občutkom za delo s starejšimi.

Termin izvajanja del

Po dogovoru

Lokacija dela

Na terenu, na območju občine Litija

Naziv organizacije

Društvo upokojencev Litija, Program Starejši za starejše

Naslov

Jerebova ulica 3, 1270 Litija

Kontaktna oseba

Marjana Kolar

T: 040 983 988

E: info@dulitija.si

Več informacij:

http://www.dulitija.si/

Organizacija je vpisana v Vpisnik nevladnih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom in zato primerna za vse, ki želite prejeti dodatek na delovno aktivnost. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00