Pomoč starejšim na domu - Starejši za starejše

Opis prostovoljskega dela

Prostovoljsko delo poteka v okviru programa Starejši za starejše (SzS). Bistvo programa SzS je v tem, da prostovoljci programa obiščemo vse starejše od 69 let v svoji okolici, jih povprašamo o tem kako živijo in jim poskušamo organizirati pomoč, če jo potrebujejo. Laično pomoč, kot npr. družabništvo, prevozi, spremstvo k zdravniku, drobne hišne in gospodinjske pomoči organiziramo sami, v drugih situacijah pa se povežemo s službami, ki so pristojne za starejše.

Iščemo prijazne prostovoljce, ki so spoštljivi do starejših, stare med 29 in 65 let. Vse ostalo pa se pridobi z izkušnjami.

Termin izvajanja del

Delo poteka preko celega leta. Vsak prostovoljec je zadolžen za določeno število starejših, ki živijo v istem okolišu.

Lokacija dela

Na terenu na območju občine Hrastnik

Naziv organizacije

Društvo upokojencev Hrastnik, program Starejši za Starejše

Naslov

Naselje Aleša Kaple 6a, 1430 Hrastnik

Kontaktna oseba

Jerica Laznik

T: 040 698 179

Več informacij

du-hrastnik.si

Organizacija je vpisana v Vpisnik nevladnih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom in zato primerna za vse, ki želite prejeti dodatek na delovno aktivnost. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00