NVO S POTENCIALOM

Kdo so nevladne organizacije s potencialom? 

NVO s potencialom je nevladna organizacija, ki izkazuje interes za lastni organizacijski, zagovorniški in strokovni razvoj ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oziroma aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti. NVO s potencialom je nevladna organizacija, ki želi biti aktivna, se razvijati in prispevati k razvoju okolja, v katerem deluje oziroma izvajati nove storitve. 

 

Na ZLHT- Regionalnem centru NVO bomo takšnim NVO s potencialom v zasavski regiji pomagali in jih podprli s ciljem konkretnih sprememb. 

Med prijavljenimi NVO bomo izbrali tiste, ki bodo pokazale pripravljenost na sodelovanje in izpolnjevali predpisane pogoje. Izbranim NVO s potencialom bomo ponudili različna brezplačna izobraževanja, usposabljanja in mentorstvo (predvsem na področjih, kjer bodo NVO imele največ težav). Vse z namenom, da boste še boljši in še bolj uspešni pri doseganju svojih ciljev.

Prve NVO s potencialom se bodo v individualni program razvoja kompetenc na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju udeležila med oktobrom 2016 in decembrom 2017.

Pogoji, ki jih morajo prijavljene NVO izpolnjevati: 

 1. delujejo lokalno, na območju zasavske regije 
 2. delujejo na socialnem področju, področju mladih, turizma, okolja, kulture in ostalih področjih, ki so oziroma bodo identificirana kot področja, kjer lokalne potrebe niso zadovoljene 
 3. opravljajo dejavnosti, izvajajo programe in projekte redno in v splošno družbeno korist 
 4. imajo izdelan program prihodnjega delovanja 
 5. v preteklem letu izkazujejo pomembnejše dosežke svojega delovanja 
 6. imajo urejeno članstvo oziroma bazo uporabnikov 
 7. so v preteklem letu sodelovali vsaj na enem javnem razpisu za namene sofinanciranja dejavnosti, programa.

Izbrane bodo nevladne organizacije, ki bodo izpolnjevale vsaj 5 od 7 pogojev iz javnega povabila in k prijavi priložile potrebna dokazila. Z izbranimi organizacijami, torej NVO s potencialom bomo sklenili individualni načrt razvoja na podlagi izhodiščne ocene in željene stopnje razvoja. 

Namenjeno je opolnomočenju nevladnih organizacij na njihovem organizacijskem, zagovorniškem in strokovnem področju ter podpori pri razvoju storitev primernih za zadovoljevanje identificiranih lokalnih potreb.

Programi opolnomočenja in podpore pri razvoju storitve organizacij bodo določeni individualno, glede na oceno njihovih kapacitet.

NVO s potencialom bomo v okviru sodelovanja v program nudili:

 1. različna izobraževanja, usposabljanja in mentorstvo na organizacijskem in strokovnem področju ter področju zagovorništva;
 2. krepitev na organizacijskem področju: krepitev na področju vodenja organizacije, finančni in človeški viri, participacija, komunikacija, učenje, ipd.
 3. krepitev na strokovnem področju: podpora pri razvoju strokovnih veščin, potrebnih za zadovoljevanje identificiranih potreb, krepitev zagovorništva na specializiranem/strokovnem področju, prenos dobrih praks, izobraževanje na področju LKP in priprav strategij strokovnih področij, ipd.
 4. krepitev na področju zagovorništva: učenje pristopov zagovorništva in civilnega dialoga, izvedba zagovorniških akcij, ipd.

Program NVO S POTENCIALOM bo vključeval različna usposabljanja in storitev (glede na področja manjka kapacitet), ki bodo izvedena v treh modulih:

 1. organizacije se učijo same
 2. organizacije se učijo z drugimi organizacijami
 3. organizacije se učijo na delavnicah, mentorstvo

Vas zanima več? 

Pokličete nas lahko na 059 927 619 ali pišete na info@consulta.si.

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru