NVO GRE V ŠOLO

 

 

 

 

Podpora za društva, zasebne zavode in ustanove 

v občinah Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje.

 

Spodbujamo sodelovanje med nevladnimi organizacijami in osnovnimi šolami.

Cilj akcije NVO gre v šolo je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij z osnovnimi šolami v lokalnem okolju. Nevladne organizacije v lokalnem okolju lahko s svojim delovanjem in programi ponudijo doživljajski in izkustven način izobraževanja mladih. 

Akcija NVO gre v šolo predstavlja lokalno partnerstvo in med-sektorsko sodelovanje med osnovno šolo in nevladnimi organizacijami iz lokalnega okolja. ​Namen akcije je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij z osnovnimi šolami v lokalnem okolju. Nevladne organizacije v lokalnem okolju lahko s svojim delovanjem in programi ponudijo doživljajski in izkustven način izobraževanja mladih.

Namen je predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem in učiteljem, seznaniti učence z različnimi prostočasnimi dejavnostmi z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje ter vključitev dejavnosti oziroma programov nevladnih organizacij v izvajanje šolskega učnega načrta. 

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo na osnovnih šolah želijo nevladne organizacije navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima. Z večjim vključevanjem mladih se bo v prihodnje krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.

Izvedene akcije v šolskem letu:

2019/2020

2018/2019

2017/2018

2016/2017

V okviru akcije je nastal tudi Katalog učnih programov za osnovne šole.

Namen kataloga z izbranimi učnimi programi je seznaniti vse učitelje in jim ponuditi možnosti vključitve programov v učni program, dneve dejavnosti, izbirne predmete  ali preprosto oblikovanje novih interesnih ter drugih prostočasnih dejavnosti.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00