Manj svečk za manj grobov - zbiranje prostovoljnih prispevkov ob dnevu spomina na mrtve

Opis prostovoljskega dela:

Fundacija svečka že od leta 2009 izvaja dobrodelno akcijo "Manj svečk za manj grobov" s katero ozavešča o prekomerni uporabi nagrobnih sveč. S pomočjo prostovoljcev obiskovalce pokopališč ob dnevu spomina na mrtve ozaveščajo o ekoloških posledicah uporabe nagrobnih sveč, v zameno za prostovoljni prispevek pa jim ponudijo zastavice sočutja kot alternativo nagrobnim svečam. Zbrana sredstva namenijo za nakup medicinske opreme in pripomočkov ter stroške zdravljenja težkih bolezni (defibrilatorji, inkubatorji za nedonošene otroke, UZ naprave za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, aspiratorjev, nosila za Gorsko reševalno službo, nevrofizioterapevtske obravnave otrok, bolniške postelje, motomede naprave, kompleti prve pomoči, opreme za reševanje ob poplavah, opreme za reševanje iz višin, različnih medicinskih pripomočkov….). Prostovoljci, ki delajo v parih, zbirajo prostovoljne prispevke na pokopališču, skrbijo za stojnico z zastavicami, denarjem in popisnimi listi.

Želijo si komunikativnih prostovoljcev, ki jih veseli delo z ljudmi.

Termin izvajanja del:

Akcija poteka med 29.10.2022 in 1.11.2022. Prostovoljci delo opravljajo približno 3-4 ure na dan na enem od zagorskih pokopališč.

Lokacija dela:

Zagorska pokopališča (Izlake, Zagorje, Šentlambert, Kolovrat...). Za točnejšo lokacijo se dogovorite z lokalno koordinatorico.

Naziv organizacije: 

Dobrodelno društvo Fundacija Svečka

Naslov:

Selo pri Zagorju 61a, 1410 Zagorje ob Savi

Kontaktna oseba:

Mateja Gričar Jelševar

T: 031 802 334

E: mateja.gricarjelsevar@gmail.com

Več informacij: manjsveck-manjgrobov.si

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00