KNJIŽNICA STVARI ORGANIZACIJ

 

 

 

 

 

Podpora za društva, zasebne zavode in ustanove 

v občinah Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje.

 

Knjižnica stvari organizacij je skupnost organizacij, ki si med seboj brezplačno posojajo ali bolje rečeno souporabljajo stvari, opremo in najrazličnejše pripomočke, ki jih potrebujejo pri svojem delovanju. Namenjena je vsem neprofitnim organizacijam iz zasavske regije.

 

Pogoj za vključitev v skupnost je prispevek v souporabo in izpolnjena pristopna izjava. Minimalni prispevek je en predmet večje vrednosti ali pet predmetov manjših vrednosti. Če organizacija ne razpolaga s primerno opremo ali pripomočki, ki bi jih lahko prispevala v Knjižnico stvari organizacij, lahko sodeluje s petnajstimi prostovoljnimi urami. 

Gre za sodelovanje na temelju nove ekonomije ali bolj rečeno ekonomije skupnosti, ki v nasprotju z individualnim potrošniškim življenjskim stilom postavlja pomen delovanja v skupnosti na prvo mesto in je nekakšen uresničen koncept uravnoteženega razvoja sektorja pri katerem lahko bolj razvite NVO s svojimi kapacitetami spodbujajo napredek manj razvitih organizacij. Vsekakor je učinek med različno razvitimi NVO vzajemen, saj se pri nastajanju skupnosti sprožajo sinergijski učinki skozi metodologijo dela in delovanja v ekonomiji skupnosti.

Vsi zainteresirani nam lahko pišete na knjiznica.stvari@gmail.com ali pokličite na 059 927 619 (ZLHT - Regionalni center NVO). Pristopno izjavo lahko izpolnete TUKAJ in se pridružite skupnosti. 

Dobrodošli v Knjižnico stvari organizacij.

Dobra raba je souporaba.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00