Kako do dodatka na delovno aktivnost?

Prejemniki denarne socialne pomoči oz. vsi, ki izpolnjujete pogoje za prejemanje denarne socialne pomoči in ste hkrati tudi prostovoljci ste upravičeni do dodatka na delovno aktivnost v kolikor izpolnjujete naslednje pogoje: 

  • Organizacija pri kateri opravljate prostovoljno delo je vpisana v vpisnik prostovoljskih organizacij pri AJPES-u.
  • Z izbrano organizacijo imate sklenjen dogovor o opravljanju prostovoljskega dela.
  • Na leto opravite vsaj 24 prostovoljskih ur, z organizacijo pa se dogovorite o delu in mesečnem številu ur, ki jih boste opravili.
  • Kopijo podpisanega dogovora o opravljanju prostovoljskega dela oddate ob vlogi za denarno socialno pomoč na CSD. Če pa ste že prejemnik denarne socialne pomoči pa podpisan dogovor vložite skupaj z obrazcem za sporočanje sprememb glede uveljavljanja pravic iz javnih sredstev. Za pomoč pri oddaji vloge se obrnite na Center za socialno delo.
  • Za vsak mesec za katerega je priznan dodatek za delovno aktivnost svojemu svetovalcu na CSD oddate potrdilo organizacije o opravljenem prostovoljskem delu.

Klik do aktualnih prostovoljskih del v zasavski regiji.

 

ZAKAJ POSTATI PROSTOVOLJEC?

Vključevanje v aktivnosti lokalnih organizacij vam omogoča pridobivanje novega znanja, pridobivanje pomembnih izkušenj z različnih področij dela, spoznavanje novih ljudi in širjenje mreže poznanstev. Na drugi strani pa s svojim prostovoljskim delom doprinesete k uresničevanju poslanstva organizacije, ki ji pomagate ter jih s svojim znanjem in izkušnjami bogatite. 

Prostovoljstvo v času prejemanja denarne socialne pomoči vam odpira tudi dodatne možnosti zaposlitve. Za svoj doprinos k uresničevanju poslanstva organizacije pa ste, ob izpolnjevanju vseh pogojev, nagrajeni z višjimi prejemki. 

PRED ZAČETKOM DELA:

  • Izberite organizacijo in prostovoljsko delo, ki bi ga opravljali.

  • Dogovorite se za uvodni razgovor kjer boste tako vi kot izbrana organizacija ocenili ali ste ustrezni za prostovoljsko delo, ki vas zanima.

  • Z organizacijo sklenite dogovor o opravljanju prostovoljskega dela in se dogovorite o delih in mesečnem številu ur, ki jih boste opravili.

  • Kopijo dogovora dostavite na Center za socialno delo oz. priložite vlogi za denarno socialno pomoč.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00