Brezplačni prevozi za starejše - Sopotniki

Opis prostovoljskega dela:

Opravljanje prevozov z namenskim vozilom v okviru izvajanja storitve brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki. Odločiš se, kateri dan v tednu bi želel pomagati starejšim, se vpišeš v spletni koledarček dežurstev in na dogovorjeni prostovoljski dan, na dogovorjenem mestu, prevzameš službeno vozilo in službeni telefon. Po razporedu voženj (prejmeš ga dan prej) odpelješ starejše po opravkih, po potrebi nudiš spremstvo, med prevozom se pogovarjaš, s Sopotnikom si izmenjata izkušnje, nasvete, zgodbe. Spoznavaš nove ljudi in kraje ter bogatiš svoje znanje z usposabljanji, ki jih nudi naš zavod. Za podporo na poti, ti je ves čas na voljo mentorica oz. koordinatorka enote Zagorje ob Savi. 

Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela je vozniški izpit B kategorije, v trenutnih razmerah pa je obvezno tudi izpolnjevanje PCT pogoja.

Termin izvajanja del:

Prostovoljce potrebujemo skozi celo leto, kako pogosto je stvar dogovora. Tisti dan prostovoljsko delo poteka osem ur v dnevu; po dogovoru lahko tudi štiri.

Lokacija dela:

Območje občine Zagorje ob Savi

Naziv organizacije: 

Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, Enota Zagorje ob Savi

Naslov:

Cesta zmage 7, 1410 Zagorje ob Savi

Kontaktna oseba:

Štefka Suša

T: 031 825 555

E: stefka.susa@sopotniki.org

Več informacij: sopotniki.org

Organizacija je vpisana v Vpisnik nevladnih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom in zato primerna za vse, ki želite prejeti dodatek na delovno aktivnost. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00