Program Evropa za državljane, ukrep Pobratenje mest

Razpisovalec:

EACEA 

Predmet javnega razpisa:

Namen tega ukrepa je podpreti projekte, v katerih se raznolika skupina državljanov iz pobratenih mest povezuje okoli tem, ki so v skladu s cilji programa. Prednost imajo projekti, ki so usmerjeni v letne prednostne naloge, opredeljene za ta ukrep.
Namen tega ukrepa bo spodbujati državljansko udeležbo v postopku oblikovanja politik Unije ter ponuditi priložnosti za družbeno udejstvovanje in prostovoljstvo na ravni Unije s spodbujanjem državljanov na lokalni ravni in ravni Unije k razpravi o konkretnih vprašanjih iz evropske politične agende.
Pobratenje je treba razumeti v širšem smislu, tako da se nanaša na občine, ki so podpisale sporazum o pobratenju ali so se zavezale k podpisu takega sporazuma, in tudi občine, ki so vzpostavile druge oblike partnerstva za spodbujanje sodelovanja in kulturnih povezav.

Potencialni prijavitelji:

Organizacije: mesta/občine ali njihovi odbori za pobratenje ali druge nepridobitne organizacije, ki zastopajo lokalne organe.
Število partnerjev: projekt mora vključevati občine iz vsaj dveh držav, ki izpolnjujejo pogoje, od katerih je vsaj ena država članica EU

Vrednost razpisa:

Najvišja upravičena nepovratna sredstva za projekt: 25 000 €.

Opombe:

Srečanje lahko traja največ: 21 dni.

Več informacij se nahaja v vodniku.

Rok za oddajo prijav: 1. september 2015

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru