PRVI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE RAZVOJNIH PROJEKTOV V OKVIRU POBUDE NGI ZERO COMMONS FUND

Razpisovalec:

Konzorcij projekta Next Generation Internet

Predmet javnega razpisa:

V okviru projekta Next Generation Internet, ki je financiran v okviru programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020, je bil 1. februarja objavljen prvi NGI Zero Commons Fund razpis za sofinanciranje raziskovalnih in razvojnih projektov, ki prispevajo k doseganju ciljev pobude »Internet nove generacije« in s tem k razvoju varnega, zaupanja vrednega ter odprtega interneta. V okviru razpisa iz sklopa NGI Zero Commons Fund bodo podpirali pobude, ki bodo prispevale k odprtosti interneta ter javni dostopnosti na področjih, kjer ostajajo vrzeli.

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo tako pravne kot tudi fizične osebe, ki delujejo na področju, ki je predmet razpisa, iz držav upravičenk v okviru programa Obzorje Evropa. Sofinancirajo se samo projekti z evropsko dimenzijo. Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

V okviru celotnega projekta (do leta 2027) je za sofinanciranje na voljo 21,6 milijona evrov.

Zneski in delež financiranja:

Sofinancirajo projekte v vrednosti od 5 000 do 50 000 EUR z možnostjo nadaljnjega financiranja.

Rok za oddajo prijav: 1. april 2024

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00