CERV: RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PROJEKTOV NA PODROČJU SPODBUJANJA ENAKOSTI MED SPOLOMA ZA LETO 2024

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za pravosodje in potrošnike

Predmet javnega razpisa:

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje in potrošnike je v okviru programa za državljane, enakost, pravice in vrednote objavil javni razpis za sofinanciranje nacionalnih in mednarodnih projektov na področju spodbujanja enakosti med spoloma za leto 2024.

Razpis ima dva sklopa: odpravljanje razlike med spoloma pri oskrbi (sklop 1) ter implementacija direktive o preglednosti plačil (sklop 2).

Trajanje projekta od 12 do 24 mesecev.

Potencialni prijavitelji:

V okviru sklopa 1 se lahko na razpis prijavijo pravne osebe javnega in zasebnega prava iz držav upravičenk v okviru programa za državljane, enakost, pravice in vrednote. Sofinancirajo se tako nacionalni kot mednarodni projekti, zahteva se partnerstvo med najmanj dvema organizacijama.

V okviru sklopa 2 so prijavitelji nacionalni organi, ki so odgovorni za implementacijo direktive za preglednost plačil v EU, kot partnerji pa lahko sodelujejo pravne osebe javnega in zasebnega prava iz držav upravičenk v okviru programa za državljane, enakost, pravice in vrednote. Sofinancirajo se tako nacionalni kot mednarodni projekti.

Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

10.100.000 EUR

Zneski in delež financiranja:

Prijavite lahko projekte v vrednosti nad 100.000 EUR, sofinancira se do 90 % upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 29. februar 2024

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00