CERV: RAZPIS ZA IZBOR POSREDNIŠKIH ORGANIZACIJ, KI BODO IZVAJALE PODPORNE AKTIVNOSTI ZA NVO, KI DELUJEJO NA PODROČJIH, KI JIH POKRIVA PROGRAM

Razpisovalec:

EACEA - Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo

Predmet javnega razpisa:

EACEA - Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo je v okviru programa za državljane, enakost, pravice in vrednote - sklop »Vrednote Unije« - objavila javni razpis, katerega glavni cilj je spodbujanje pravic in vrednot, kot so zapisane v Pogodbah EU in Listini o temeljnih pravicah, z zagotavljanjem finančne podpore ter izgradnjo zmogljivosti civilnodružbenih organizacij, ki delujejo na lokalni, regionalni, in / ali nacionalni ravni.

 

Namen tega razpisa je izbor in podpora omejenega števila posredniških organizacij v več državah članicah, ki bodo izvajale podporne aktivnosti za čim večje število NVO, ki na lokalni, regionalni in / ali nacionalni ravni delujejo na področjih, ki jih pokriva program CERV. Na tem razpisu izbrane posredniške organizacije bodo: 1) NVO zagotavljale finančna sredstva v okviru razpisov ter 2) za NVO izvajale aktivnosti za izgradnjo zmogljivosti.

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo civilnodružbene organizacije iz držav članic EU (vključno s čezmorskimi državami in ozemlji) z izkazanimi izkušnjami na področju podpornih storitev za izgradnjo zmogljivosti NVO ter razdeljevanja in upravljanja razpisnih sredstev. Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

V okviru razpisa je na voljo 74,500,000 EUR, posredniške organizacije lahko kandidirajo za sredstva v višini od 2 500 000 EUR do 6 000 000 EUR.

Opombe:

Projekt traja od 36 do 48 mesecev.

Rok za oddajo prijav: 1. marec 2024

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00