URBANA AGENDA ZA EU: RAZPISA ZA VZPOSTAVITEV DVEH NOVIH TEMATSKIH PARTNERSTEV - HRANA IN MESTA ENAKOST

Razpisovalec:

Evropska komisija

Predmet javnega razpisa:

Ministrstvo za naravne vire in prostor obvešča, da je Evropska komisija je objavila razpisa za vzpostavitev dveh novih tematskih partnerstev Urbane Agende za EU, in sicer:

  • Partnerstvo »Hrana« bo obravnavalo teme, kot so agroekologija, prehranska pravičnost, dostop do zemljišč in upravljanje javnih zemljišč, s ciljem prispevati k razvoju bolj trajnostnih in pravičnih prehranskih sistemov.
  • Partnerstvo »Mesta enakosti« se bo osredotočilo na vprašanje enakopravnosti za vse skupine prebivalstva, na pojav diskriminacije v mestih. Cilj partnerstva je pripomoči k ustvarjanju okolij za enakost v naših mestih. 

Potencialni prijavitelji:

Kot partnerji se na razpis lahko javijo mesta, združenja mest in reprezentativne organizacije, organi držav članic, EU institucije, ter nevladne organizacije in deležniki EU, ki delujejo na obeh tematskih področjih.  Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Rok za oddajo prijav: 29. september 2023

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00