RAZPIS EU: PODPORA PRI VZPOSTAVITVI ENEGA EVROPSKEGA OBSERVATORIJA ZA SPREMLJANJE IN BOJ PROTI DEZINFORMACIJAM

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za komunikacijske mreže, vsebine in tehnologijo

Predmet javnega razpisa:

Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijske mreže, vsebine in tehnologijo je objavil drugi javni razpis, v okviru katerega bodo podprli vzpostavitev enega evropskega observatorija za spremljanje in boj proti dezinformacijam na temo vojne v Ukrajini, spola (s posebnim poudarkom na LGBTQ+) ter volitev (s posebnim poudarkom na prihajajočih evropskih volitvah).

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo pravne osebe javnega in zasebnega prava (neprofitne organizacije, javni organi, mednarodne organizacije, univerze, izobraževalne institucije, raziskovalni centri, podjetja) iz držav članic EU. Zahteva se partnerstvo med najmanj štirimi organizacijami iz štirih različnih upravičenih držav. Glede drugih pogojev in partnerskih zahtev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

Podprt bo en projekt v vrednosti do 1.190.500 EUR, sofinancira se do 70 % upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 22. september 2023

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00