EVROPSKA SOLIDARNOSTNA ENOTA: SOLIDARNOSTNI PROJEKTI

Razpisovalec:

Evropska komisija

Predmet javnega razpisa:

Solidarnostni projekt je sklop solidarnostnih aktivnosti, ki jih zasnujejo, razvijejo in uresničijo mladi sami,  najpogosteje na lokalni/regionalni ravni prijavitelja, lahko pa segajo tudi na nacionalno ter nadnacionalno raven v primeru izvajanja aktivnosti čezmejnega sodelovanja. Trajanje projekta je lahko od 2 do 12 mesecev, odvisno od potreb in načrtovanih ciljev projekta. Osnovni namen solidarnostnih projektov je, da skupini mladih nudijo priložnost, da izrazijo svojo solidarnost preko prevzemanja odgovornosti in zaveze za prinašanje pozitivnih sprememb v svoji lokalni skupnosti preko oblikovanja novih rešitev in pristopov za izzive, s katerimi se soočata družba in okolje, v katerem bivajo. Projekt mora vključevati  aktivno udejstvovanje celotne skupine mladih, naslavljati jasno določeno tematiko, ki se odraža v konkretnih /dnevnih/ aktivnostih projekta. Sodelovanje mladih v solidarnostnem projektu je pomembna izkušnja neformalnega učenja, preko katere lahko mladi krepijo svoj osebni, izobraževalni, socialni in državljanski razvoj ter večajo zaposljivost. Pomoč – predvsem pri učni podpori in mentorstvu, jim lahko nudi inštruktor.

Potencialni prijavitelji:

Skupina najmanj 5 mladih v starosti 18–30 let. Skupina najmanj 5 mladih odda prijavo nacionalni agenciji v svoji državi prebivanja ali pa v njihovem imenu prijavo odda organizacija (javna ali zasebna).

Zneski in delež financiranja:

Od 1.000 do 6.00EUR na projekt (500 evrov na mesec za kritje stroškov, povezanih z upravljanjem in izvajanjem projekta). Po potrebi tudi stroški povezani z vključitvijo mentorja v projekt.

Opombe:

Trajanje projekta: 2 do 12 mesecev

Rok za oddajo prijav: 4. oktober 2023

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00