Javno naročilo: Koliko biotske raznovrstnosti zajema Natura 2000?

Razpisovalec: Evropska komisija, Generalni direktorat za okolje

Predmet javnega razpisa:

Kljub temu da direktive EU o ptičih in habitatih vključujejo formalno zahtevo za države članice, da varujejo in vodijo lokacije Nature 2000 za omejeno število vrst in tipov habitata, ki so v interesu Skupnosti, obstaja veliko posrednih dokazov, da zahteve za varovanje koristijo veliko širšemu naboru vrst in potencialno tudi velikemu deležu biotske raznovrstnosti vseh vrst na ozemlju EU. Vendar trenutno ni študije in podatkov, ki bi omogočili količinsko opredelitev tega „krovnega učinka“ Nature 2000.

Cilj tega naročila študije je zato zagotoviti količinske podatke o deležu vrst, na katerega naj bi ugodno vplivale zahteve za varovanje in upravljanje za lokacije Nature 2000 v okviru Direktive EU o ptičih in habitatih. Podatki, ki naj bi bili zagotovljeni v okviru te študije, bodo uporabni na več področjih.

Vrednost razpisa: med 200 000 in 250 000 €

Rok za oddajo prijav: 14. julij 2014

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00