MSCA4UKRAINE: RAZPIS ZA ZBIRANJE PRIJAV ZA PODPORO RAZSELJENIM RAZISKOVALCEM IN RAZISKOVALKAM IZ UKRAJINE

Razpisovalec:

Evropska komisija

Predmet javnega razpisa:

Iz Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji obveščajo, da je v okviru sheme MSCA4Ukraine, ki jo Evropska komisija financira v okviru ukrepov Marie Skłodowske-Curie, objavljen razpis za zbiranje prijav za podporo razseljenim raziskovalcem in raziskovalkam iz Ukrajine.

Namen sheme je podpreti razseljene raziskovalce in raziskovalke iz Ukrajine in jim omogočiti nadaljnje delo v Evropi ter tako prispevati k zaščiti ukrajinskega sistema raziskav in inovacij ter svobode znanstvenih raziskav na splošno. S skupnim proračunom v višini 25 milijonov evrov bodo v okviru MSCA4Ukraine na voljo štipendije za doktorske kandidate ter podoktorske raziskovalce.

Potencialni prijavitelji:

Prijavo v imenu raziskovalcev in raziskovalk, ki se želijo prijaviti, predložijo organizacije gostiteljice. Organizacija gostiteljica je lahko akademska in neakademska institucija iz držav članic EU in drugih držav upravičenk v okviru programa Obzorje Evropa. Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

25 milijonov evrov

Opombe:

Predvideni so trije roki za prijavo: 11. november 2022, 9. december 2022 in 9 januar 2023. Razpis bo odprt do porabe sredstev. Prijave se bodo sproti pregledovale, dokler ne bodo dodeljena vsa razpoložljiva sredstva.

6. oktobra bo organiziran informativni dan za potencialne organizacije gostiteljice. Registracija in program dogodka na tej povezavi

Rok za oddajo prijav: Velja do porabe sredstev. Zadnji rok za prijavo je 9. januar 2023.

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00