JAVNO POVABILO DELODAJALCEM ZA IZVEDBO PROGRAMA ZELENA DELOVNA MESTA

Razpisovalec:

Zavod za zaposlovanje

Predmet javnega razpisa:

Zavod za zaposlovanje je objavil javno povabilo za izvedbo programa Zelena delovna mesta, ki obsega vključevanje brezposelnih oseb v subvencionirane zaposlitve za nedoločen čas. Na voljo je skupaj 2.453.280,00 EUR, predvidena je subvencionirana zaposlitev 300 brezposelnih oseb iz vse Slovenije. Delodajalci lahko prejmejo po novem povabilu 680 evrov.

Zelena delovna mesta so pomemben vidik trajnostnega razvoja, ki lahko prispeva tudi k spodbujanju aktivnosti brezposelnih. S spodbudami za zaposlitev na takšnih delovnih mestih želijo prispevati k ozelenitvi gospodarstva, okrepitvi prizadevanja za učinkovitejšo rabo energije in virov ter k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov. 

Ciljna skupina za vključitev v program Zelena delovna mesta so osebe, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb. Zavod bo pri vključevanju oseb iz ciljne skupine, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in osebnih kompetenc kandidatov, dajal prednost: · osebam, ki v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja, · osebam, ki so dlje časa prijavljene v evidenci brezposelnih oseb pri Zavodu in · osebam podzastopanega spola v dejavnosti (gospodarskem sektorju) v kateri je neravnovesje med spoloma za več kot 10 odstotnih točk višje od povprečnega neravnovesja v vseh gospodarskih sektorjih v RS.

Potencialni prijavitelji:

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Vrednost razpisa:

2.453.280,00 €

Zneski in delež financiranja:

Delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje javnega povabila, za zaposlitev brezposelne osebe na zelenem delovnem mestu lahko prejemajo mesečno subvencijo 680,00 EUR. Izplačuje se lahko največ 12 mesecev. Delovno razmerje morajo skleniti za nedoločen čas.

Opombe:

Javno povabilo bo odprto do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najdlje do 30. 6. 2024.

 

Javno povabilo je bilo zaprto 9. 10. 2023 zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev.

Rok za oddajo prijav: Velja do porabe sredstev. Zadnji rok za prijavo je 9. oktober 2023.

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00