SMP: USPOSABLJANJE NACIONALNIH SODNIKOV NA PODROČJU KONKURENČNEGA PRAVA EU

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za konkurenco

Predmet javnega razpisa:

Generalni direktorat Evropske komisije za konkurenco je v okviru Programa za enotni trg (SMP) objavil javni razpis za zbiranje predlogov za usposabljanje nacionalnih sodnikov na področju konkurenčnega prava EU (SMP-COMP-JUDG-2022).

Cilj tega razpisa za zbiranje predlogov je sofinanciranje projektov, katerih cilj je usposabljanje nacionalnih sodnikov v okviru uveljavljanja evropskih pravil o konkurenci. To vključuje javno in zasebno izvrševanje tako protimonopolnih pravil kot pravil o državni pomoči, s čimer se poveča znanje in izkušnje nacionalnih sodnikov. Končni cilj je zagotoviti skladno in dosledno uporabo konkurenčnega prava EU s strani nacionalnih sodišč.

Te cilje je mogoče najbolje doseči s projekti, ki se posebej osredotočajo na vlogo nacionalnih sodnikov pri izvajanju konkurenčnega prava EU, njihove posebne potrebe in delovna okolja ter že obstoječe usposabljanje in znanje.

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo neprofitne pravne osebe javnega in zasebnega prava iz držav upravičenk, kot jih opredeljuje Uredba (EU) 2021/690 o vzpostavitvi Programa za enotni trg (SMP). Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

Prijavite lahko projekte v vrednosti od 50.000 € do 300.000 €, sofinancira se do 90 % upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 26. julij 2022

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00