OBZORJE EVROPA: PODPORA MREŽI ZA INOVATIVNE REŠITVE ZA PRIHODNOST DEMOKRACIJE

Razpisovalec:

Evropska komisija

Predmet javnega razpisa:

Evropska komisija je v okviru programa za raziskave in inovacije Obzorje Evropa 12. maja v okviru stebra »spodbujanja in preoblikovanja demokracije« objavila razpis za podporo pri vzpostavitvi in delovanju evropske mreže raziskovalnih organizacij in praktikov za inovativne rešitve za prihodnost demokracije (HORIZON-CL2-2022-DEMOCRACY-02).

Cilj razpisa je vzpostaviti mrežo raziskovalcev demokracije skupaj s praktiki državljanske udeležbe in odločanja ter državljanske vzgoje po vsej Evropi, ki bi združevala kritično maso takšnih akterjev v Evropi, iz držav članic in pridruženih držav, ki predstavljajo različne dele Evrope z njihove različne politične kontekste, izzive ter zgodovinsko in kulturno ozadje. Takšno omrežje bi moralo prispevati k prihodnji evropski politiki za krepitev in obnovo demokracije v Evropi, v skladu s prednostno nalogo Komisije „Nov zagon za evropsko demokracijo“ in nadaljevanjem konference o prihodnosti Evrope.

 

Potencialni prijavitelji:

Do finančnih sredstev v okviru programa Obzorje Evropa so upravičeni:

  • vsak pravni subjekt s sedežem v državi članici ali pridruženi državi ali ustanovljen v skladu s pravom Unije;
  • vsaka mednarodna evropska interesna organizacija;
  • vsak pravni subjekt s sedežem v tretji državi, ki je navedena v delovnem programu.

Pogoji glede pravnoorganizacijske oblike prijavitelja in partnerske zahteve se razlikujejo glede na posamezen razpis - glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

3.000.000 €

Rok za oddajo prijav: 21. september 2022

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00