OBZORJE EVROPA: PODPORA PLATFORMI ZNANJA ZA OCENO SOCIALNEGA UČINKA POLITIK ZELENEGA PREHODA

Razpisovalec:

Evropska komisija

Predmet javnega razpisa:

Evropska komisija je v okviru programa za raziskave in inovacije Obzorje Evropa 12. maja v okviru stebra »spodbujanje trajnostne prihodnosti za Evropo« objavila razpis za podporo platformi znanja za oceno socialnega učinka politik zelenega prehoda (HORIZON-CL2-2022-TRANSFORMATIONS-02).

Predlogi v okviru te teme morajo:

  • Prispevati k vzpostavitvi platforme znanja in gradnji mreže na podlagi obstoječih dokazov iz ocen družbenih in distribucijskih vplivov zelene tranzicije na splošno ter zlasti podnebnih ukrepov, politik podnebnih sprememb in okoljskih politik.
  • Predlagati teoretično utemeljene praktične in operativne definicije družbenih vplivov ter razvijajte ocene/evalvacije družbenih učinkov (ki pokrivajo vsaj zaposlitvene, ekonomske, distribucijske, generacijske, izobraževalne, zdravstvene, kakovost življenja, spol in dostopnost), ki so zelo primerne za merjenje učinkov pravične zelene tranzicijske politike tako predhodno kot naknadno znotraj in med državami.

 

 

Potencialni prijavitelji:

Do finančnih sredstev v okviru programa Obzorje Evropa so upravičeni:

  • vsak pravni subjekt s sedežem v državi članici ali pridruženi državi ali ustanovljen v skladu s pravom Unije;
  • vsaka mednarodna evropska interesna organizacija;
  • vsak pravni subjekt s sedežem v tretji državi, ki je navedena v delovnem programu.

Pogoji glede pravnoorganizacijske oblike prijavitelja in partnerske zahteve se razlikujejo glede na posamezen razpis - glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

3.000.000 €

Rok za oddajo prijav: 21. september 2022

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00