JAVNO POVABILO DELODAJALCEM ZA IZVEDBO LOKALNIH PROGRAMOV USPOSABLJANJA NA DELOVNEM MESTU ZA OSEBE NA PODROČJU MEDNARODNE ZAŠČITE IN TUJCE

Razpisovalec:

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Predmet javnega razpisa:

Predmet javnega povabila je zbiranje ponudb za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce. Programi se izvajajo pri delodajalcih z najmanj 5 zaposlenimi, v lokalnem okolju glede na potrebe lokalnega trga dela.

V usposabljanje se lahko vključijo osebe, prijavljene v evidenci brezposelnih oseb pri Zavodu RS za zaposlovanje, in sicer:

  • osebe z mednarodno zaščito, ki imajo skladno z Zakonom o mednarodni zaščiti (Ur. l. RS, št. 16/17 – UPB in 54/21), v Republiki Sloveniji priznano mednarodno zaščito,
  • osebe, ki so skladno z Zakonom o začasni zaščiti razseljenih oseb (Ur. l. RS št. 16/17 – UPB) pridobile začasno zaščito,
  • tujci s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji brez znanja slovenskega jezika in delovnih izkušenj v Republiki Sloveniji, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih 12 mesecev ali več in so prejemniki denarno socialne pomoči.

Potencialni prijavitelji:

Na javno povabilo se lahko prijavi pravna ali fizična oseba (poslovni subjekt), ki je vsaj 12 mesecev vpisana v Poslovni register Slovenije. Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

Za izvajanje lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce je namenjenih okvirno 100.000,00 €. 
Predvidena je vključitev okrog 17 brezposelnih oseb iz ciljnih skupin v usposabljanje na delovnih mestih pri delodajalcih iz vse Slovenije, ki imajo najmanj 5 zaposlenih.
 

Rok za oddajo prijav: Velja do porabe sredstev. Zadnji rok za prijavo je 31. marec 2023.

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00