EVROPSKA SOLIDARNSOTNA ENOTA - SOLIDARNOSTNI PROJEKTI

Razpisovalec:

Evropska komisija

Predmet javnega razpisa:

V okviru razpisa so financirane aktivnosti, ki naslavljajo družbene izzive, spodbujajo solidarnost in odražajo skupne evropske vrednote. Trajanje projekta je lahko od 2 do 12 mesecev, odvisno od potreb in načrtovanih ciljev projekta. 

Projekt mora vključevati  aktivno udejstvovanje celotne skupine mladih, naslavljati jasno določeno tematiko, ki se odraža v konkretnih /dnevnih/ aktivnostih projekta. Sodelovanje mladih v solidarnostnem projektu je pomembna izkušnja neformalnega učenja, preko katere lahko mladi krepijo svoj osebni, izobraževalni, socialni in državljanski razvoj ter večajo zaposljivost. Pomoč – predvsem pri učni podpori in mentorstvu, jim lahko nudi inštruktor.

 

Potencialni prijavitelji:

Za financiranje za solidarnostne projekte lahko prijavijo skupine mladih, ki so registrirani na portalu Evropske solidarnostne enote. Skupina mora združevati najmanj 5 mladih, ki na dan začetka izvajanja projekta ne smejo biti mlajši od 18 let in starejši od 30 let.

Vrednost razpisa:

Skupni proračun, namenjen za razpis Evropska solidarnostna enota, je ocenjen na 138.800.000 €. Za solidarnostne projekte je v letu 2022 na voljo:

  • 115.100 € (prvi prijavni rok, 23.2.2022)
  • 76.733 € (drugi prijavni rok, 4.10.2022)

Zneski in delež financiranja:

od 1.000€ - 6.000€ za izvajanje projekta (pavšal 500€ na mesec)

137€ na dan za inštruktorja (največ 12 dni)

Izredni stroški - stroški za podpiranje udeležbe mladih z manj priložnostmi (financirajo se dejanski stroški, upravičenost se ocenjuje glede na potrebe posameznega projekta)

 

Rok za oddajo prijav: 4. oktober 2022

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00