Poseben razpis za zbiranje predlogov — EACEA/15/2014; Univerzitetna listina Erasmus 2014–2020 (2014/C 108/03)

Razpisovalec: EACEA

Predmet javnega razpisa: Univerzitetna listina Erasmus določa splošni okvir kakovosti za evropsko in mednarodno sodelovanje visokošolskih ustanov v okviru programa. Podelitev univerzitetne listine Erasmus je pogoj, ki ga morajo izpolnjevati vse visokošolske ustanove iz držav, navedenih v nadaljevanju, ki se želijo v okviru programa prijaviti za učno mobilnost posameznikov in/ali sodelovanje na področju inovacij in dobrih praks. Za visokošolske ustanove iz drugih držav ta listina ni potrebna. Okvir kakovosti zanje se bo določil s sporazumi med posamičnimi visokošolskimi ustanovami. Listina se podeli za celotno obdobje trajanja programa. Izvajanje listine se bo nadzorovalo. Če visokošolska ustanova krši v listini določena načela in zaveze, ji lahko Evropska komisija listino odvzame.

Potencialni prijavitelji: Za univerzitetno listino Erasmus lahko zaprosijo visokošolske ustanove s sedežem v eni od naslednjih držav: države članice Evropske unije, države EFTA-EGP (Islandija, Lihtenštajn, Norveška), Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija in Turčija. Nacionalni organi bodo med prijavljenimi visokošolskimi ustanovami določili tiste, ki se štejejo za upravičene do sodelovanja pri učni mobilnosti posameznikov in/ali sodelovanju na področju inovacij in dobrih praks v okviru programa na svojem ozemlju.

Rok za oddajo prijav: 22. maj 2014

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00