Javni razpis »Mentorske sheme za socialna podjetja«, 2. odpiranje

Razpisovalec:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Predmet javnega razpisa:

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje operacij, katerih aktivnosti bodo usmerjene v razvoj in profesionalizacijo socialnih podjetij s pomočjo vključevanja oseb v programe mentorstva oziroma usposabljanja oseb za izvajanje tovrstnih programov. Javni razpis je razdeljen na dva sklopa - A in B, prvi je namenjen profesionalizaciji zaposlenih v socialnih podjetjih, drugi pa profesionalizaciji mentorjev.

Potencialni prijavitelji:

Na sklop A javnega razpisa se lahko prijavijo socialna podjetja, na sklop B pa socialna podjetja, zadruge, nevladne organizacije, gospodarske družbe ali samostojni podjetniki, ki bodo prispevali k povečanju obsega dejavnosti in zaposlitev v sektorju socialnega podjetništva z mentorstvom, specifičnim za področje socialnega podjetništva.

Vrednost razpisa:

 3.180.924,36 €

Zneski in delež financiranja:

100 % financiranje. Do največ 25.000,00 EUR za operacije, ki se izvajajo minimalno 6 mesecev v sklopu A ter 3 mesece v sklopu B. Operacije se lahko izvajajo največ 12 mesecev.

Opombe:

Javni razpis predvideva tri odpiranja, prvi je bil izveden v letu 2018, drugi poteka v letu 2019, tretji pa je predviden v letu 2020. Za potrebe 2. odpiranja je bilo besedilo javnega razpisa spremenjeno. Zaradi lažjega razumevanja sprememb besedila javnega razpisa na 2. odpiranju sta dokumenta javni razpis in razpisna dokumentacija objavljena tudi v »sledi spremembam« (SS).

Informativna delavnica za prijavitelje bo izvedena 18. septembra 2019. Podrobnejše informacije o terminu in lokaciji delavnice so objavljene v pripetem vabilu.

Rok za oddajo prijav: 30. september 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru