Razpis Fundacije SOROS za sofinanciranje projektov, ki bodo prispevali k večjemu številu ženskih govork na konferencah na visoki ravni v EU

Razpisovalec:

Open Society Foundations

Predmet javnega razpisa:

Kot kažejo ugotovitve Sorosove publikacije "An End to Manels II: Closing the Gender Gap at Europe’s Top Policy Events",  na evropskih konferencah na visoki ravni prednjačijo moški.

Poročilo, ki je raziskovalo prisotnost ženskih govork na evropskih konferencah na visoki ravni na področjih zunanje politike, evropskih zadev, terorizma in varnosti, ekonomije, kriminalitete, okolja, podnebja in energetskih vprašanj ter tehnologije, kaže na izjemno nizko število ženskih govork  - v povprečju so trije od štirih govorcev na tovrstnih dogodkih moškega spola. Zato so objavili razpis za sofinanciranje projektov oz. predlogov rešitev, kako povečati število ženskih govork na tovrstnih dogodkih ter kako učinkovito spodbuditi ženske v think tankih in drugih raziskovalnih institucijah za prevzemanje govorniških funkcij na konferencah.  

Potencialni prijavitelji:

K prijavam vabijo think tanke, raziskovalne institucije in druge organizacije (tako javne kot zasebne), ki gostijo konference na visoki ravni. Upravičeni so prijavitelji iz držav članic EU.

Rok za oddajo prijav: 1. marec 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru