EIDHR: Spodbujanje sodelovanja civilnodružbenih organizacij v procesih oblikovanja, izvajanja in monitoringa politik na področju človekovih pravic v Turčiji

Razpisovalec:

EuropeAid

Predmet javnega razpisa:

V okviru instrumenta za demokracijo in človekove pravice EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen spodbujanju sodelovanja civilnodružbenih organizacij v procesih oblikovanja, izvajanja in monitoringa politik na področju človekovih pravic na nacionalni in lokalni ravni v Turčiji.

Razpis je osredotočen na naslednja tematska področja: pravice žensk in boj proti nasilju na podlagi spola; pravice LGBTI oseb; preprečevanje mučenja in drugih oblik krutega, nečloveškega ali poniževalnega ravnanja; svoboda izražanja, združevanja, prepričanja, vere in medijska svoboda; dostop do pravnega varstva in pravičnega sojenja; pravice otrok; boj proti diskriminaciji, kulturne pravice in pravice manjšin; pravice migrantov, beguncev in prosilcev za azil; socialne pravice in enake možnosti.   

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo nevladne organizacije, geografskih omejitev ni. Glede drugih pogojev več v razpisni dokumentaciji.

Vrednost razpisa:

3,100,000 €

Zneski in delež financiranja:

Prijavite lahko projekte v vrednosti od 200,000 do 500,000 €, sofinancira se do 95% upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 12. marec 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru