Javni razpis urada za komuniciranje za sofinanciranje ozaveščevalnih in izobraževalnih projektov nevladnih organizacij v letu 2019

Razpisovalec:

Urad Vlade RS za komuniciranje

Predmet javnega razpisa:

Predmet tega razpisa je sofinanciranje ozaveščevalnih in izobraževalnih projektov nevladnih organizacij v Sloveniji, ki bodo obravnavali naslednja vsebinska področja:

Sklop A: spoštovanje in sprejemanje različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov

Sklop B: boj proti trgovini z ljudmi

- Projekti namenjeni ozaveščanju mladostnikov (SKLOP B1 in B2)
- Projekt namenjen ozaveščanju potencialnih žrtev delovnega izkoriščanja in prisilnega dela (SKLOP B3)
- Projekt namenjen ozaveščanju splošne javnosti (SKLOP B4)

Potencialni prijavitelji:

Upravičeni vlagatelji na vse sklope tega javnega razpisa so nevladne organizacije, ki izpolnjujejo pogoje določene v 2. členu Zakona o nevladnih organizacijah (Uradni list RS, št. 21/18).

Vrednost razpisa:

Urad je za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij na podlagi tega razpisa v letu 2019 namenil 87.000,00 EUR, od tega za sklop Spoštovanje in sprejemanje različnih etničnih skupnosti, beguncev in migrantov (sklop A) 72.000 EUR, za sklop Boj proti trgovini z ljudmi (sklop B) pa 15.000 EUR. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je za sklop Boj proti trgovini z ljudmi (ozaveščanje mladostnikov) namenilo 5.000 EUR, Urad Vlade RS za narodnosti pa je dodatno za sklop B1 namenil 4.000 EUR in za sklop B2 1.000 EUR.

Zneski in delež financiranja:

Posamezen projekt je lahko sofinanciran v višini največ 80 % skupne vrednosti projekta, pri čemer je najvišji znesek sofinanciranja za projekte sklopa A in B1 9.000 EUR, za projekt sklopa B2 6.000 EUR in za projekt sklopov B3 in B4 5.000 EUR.

Rok za oddajo prijav: 23. januar 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.