Razpis EU za sofinanciranje pilotnih projektov medijskega opismenjevanja

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za komunikacijske mreže, vsebine in tehnologijo

Predmet javnega razpisa:

Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijske mreže, vsebine in tehnologijo je objavil javni razpis za sofinanciranje pilotnih projektov medijskega opismenjevanja. Razpis je namenjen spodbujanju kritičnega odnosa do vsebin na socialnih omrežjih, vključno z vsebinami, ki izvirajo iz tradicionalnih medijev, s ciljem povečati ozaveščenost uporabnikov o resničnosti online informacij in prispevati k odgovornejši uporabi interneta.  

Potencialni prijavitelji:

Na razpis se lahko prijavijo pravne osebe iz držav članic EU. Zahteva se partnersko sodelovanje med najmanj tremi organizacijami iz treh držav. Glede drugih pogojev in partnerskih zahtev glej razpisno dokumentacijo. 

Vrednost razpisa:

V okviru tega razpisa je na voljo 500 000 EUR. Komisija bo podprla do štiri projekte, sofinancira se do 60% upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 28. februar 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00