Erasmus+: ključni ukrep 3 - podpora za reformo politike - mreže in partnerstva izvajalcev poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Razpisovalec:

EACEA - Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno in kulturo

Predmet javnega razpisa:

Cilj tega razpisa je podpreti projekte za vzpostavitev nadnacionalnih in nacionalnih mrež in partnerstev izvajalcev poklicnega izobraževanja in usposabljanja v okviru začetnega in nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja z namenom doprinesti k razmisleku o politikah na evropski ravni ter okrepiti ozaveščenost in izvajanje evropskih politik s področja poklicnega izobraževanja in usposabljanja na nacionalnih in regionalnih ravneh.

Potencialni prijavitelji:

Upravičena partnerstva:

—   Sklop 1: Nacionalne, regionalne ali sektorske organizacije izvajalcev poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Partnerstvo morajo vključevati vsaj dve nacionalni, regionalni ali sektorski mreži ali združenji izvajalcev poklicnega izobraževanja in usposabljanja iz vsaj dveh različnih držav, vključenih v program Erasmus+ (od katerih mora biti vsaj ena država članica Evropske unije). Eden od navedenih partnerjev bo koordinacijska organizacija, ki v imenu partnerstva zaprosi za nepovratna sredstva programa Erasmus+.

Če mreža/združenje še ni zakonito ustanovljeno, prijavo na razpis pošlje izvajalec poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki je prevzel vlogo zastopnika.

Nadaljnja sestava partnerstva mora odražati specifične dejavnosti razpisa.

—   Sklop 2: Evropske krovne organizacije izvajalcev poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Partnerstvo mora vključevati vsaj dve evropski krovni organizaciji izvajalcev poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki morajo imeti člane ali pridružene subjekte v vsaj petih državah, vključenih v program Erasmus+ (od katerih mora biti vsaj ena država članica Evropske unije). Ena od evropskih krovnih organizacij bo koordinacijska organizacija, ki v imenu partnerstva zaprosi za nepovratna sredstva programa Erasmus+.

Nadaljnja sestava partnerstva mora odražati specifične dejavnosti razpisa.

Države, vključene v programa Erasmus+, so:

—   28 držav članic Evropske unije: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Združeno kraljestvo,

—   države, ki so vključene v program in niso članice EU: nekdanja jugoslovanska republika Makedonija, Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Srbija in Turčija.

Vrednost razpisa:

Celoten proračun za sofinanciranje projektov znaša 6 milijonov EUR, od tega 4 milijona EUR za sklop 1 in 2 milijona EUR za sklop 2.

Zneski in delež financiranja:

Posamezni znesek nepovratnih sredstev bo znašal od 300 000 do 500 000 EUR za sklop 1 in od 600 000 do 800 000 EUR za sklop 2. Najvišja stopnja sofinanciranja EU bo 80 %.

Rok za oddajo prijav: 31. januar 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru