Razpis za zbiranje predlogov 2014 - Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM (2. razpisni rok)

Razpisovalec: CMEPIUS

Predmet javnega razpisa:

 Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo objavlja Razpis za zbiranje predlogov 2014 za aktivnosti v okviru programa Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM.

Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM podpira mednarodno mobilnost in med-institucionalne projekte s področja izobraževanja in usposabljanja ter na ta način prispeva h krepitvi razvoja človeškega kapitala in znanja. Cilj programa je spodbujati bilateralno sodelovanje med državami, ki sodelujejo v programu.

V okviru Razpisa so upravičene naslednje aktivnosti:
-    Pripravljalni obiski,
-    Projekti mobilnosti v visokem šolstvu,
-    Projekti mobilnosti izobraževalnega osebja v splošnem in poklicnem izobraževanju ter usposabljanju,
-     Projekti med-institucionalnega sodelovanja v visokem šolstvu,
-     Projekti med-institucionalnega sodelovanja v izobraževanju in usposabljanju.

Potencialni prijavitelji: V okviru Slovenskega štipendijskega sklada lahko projekte prijavijo: - slovenske visokošolske organizacije, - slovenske organizacije s področja osnovnega in srednjega splošnega in poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Koristi od sodelovanja v programu Slovenski štipendijski sklad imajo poleg prijaviteljev projektov tudi naslednje organizacije (kot partnerji v projektih): - podjetja, socialni partnerji in drugi predstavniki delovnega življenja, vključno z gospodarskimi zbornicami in drugimi trgovinskimi organizacijami, - organizacije, ki nudijo storitve usmerjanja, svetovanja in informiranja, - organizacije, odgovorne za sisteme in politike, ki zadevajo kateri koli vidik izobraževanja in usposabljanja na lokalni, regionalni in nacionalni ravni, - raziskovalni centri in organizacije, ki se ukvarjajo z vprašanji vseživljenjskega učenja, - neprofitne organizacije, prostovoljna telesa, NVO-ji.

Vrednost razpisa: 793.029,00 €

Rok za oddajo prijav: 17. februar 2014

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00