Javno povabilo Priložnost zame v nevladnih organizacijah

Razpisovalec:

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Predmet javnega razpisa:

Namenjeno je spodbujanju zaposlovanja v nevladnih organizacijah in opravljanju pripravništva, če je tako predvideno s področno zakonodajo.Delodajalci lahko pridobite subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki ustrezajo ciljni skupini programa in smo vam jih napotili na objavljeno prosto delovno mesto.

V zaposlitev s pomočjo subvencije vključujemo brezposelne, ki: so v evidenci brezposelnih neprekinjeno prijavljene več kot 6 mesecev IN imajo terciarno (vsaj visokošolsko strokovno oziroma univerzitetno) izobrazbo IN so iskalci prve zaposlitve, ki glede na zaključeno raven in vrsto izobrazbe oziroma na zahtevani ravni izobrazbe še nimajo delovnih izkušenj, pridobljenih v okviru delovnega razmerja.
Pri vključevanju bomo dajali prednost dolgotrajno brezposelnim, ki so več kot dve leti neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Potencialni prijavitelji:

Ponudbo na javno povabilo lahko predložite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, poslujete v sektorjih S.11 ali S.15 in ste vsaj eno leto vpisani v Poslovni register Slovenije na podlagi Zakona o društvih, Zakona o ustanovah, Zakona o zavodih, Zakona o zadrugah, zakonov o zbornicah ali Zakona o mladinskih svetih ali imate status humanitarne organizacije, imate vsaj enega zaposlenega ter izpolnjujete še vse druge pogoje. Pogoj zaposlitve vsaj ene osebe (iz 5. točke poglavja 6.1. Splošni pogoji) je izpolnjen, če je imel ponudnik zadnje tri mesece pred oddajo ponudbe zaposleno vsaj eno osebo z najmanj polovičnim delovnim časom.

Zneski in delež financiranja:

Subvencija znaša: 
7.250 EUR, če je oseba prijavljena kot brezposelna od 6 do 12 mesecev,
9.250 EUR, če je oseba prijavljena kot brezposelna več kot 12 mesec

Opombe:

Delovno razmerje mora biti sklenjeno za najmanj 15 mesecev z vključenim 3-mesečnim poskusnim delom.

Povabilo je odprto do razdelitve sredstev oziroma najdlje do 30.4.2018.

Rok za oddajo prijav: Velja do porabe sredstev. Zadnji rok za prijavo je 30. april 2018.

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.