Redni letni javni razpis za sofinanciranje realizacije slovenskih kratkometražnih, srednjemetražnih ali celovečernih filmskih projektov

Razpisovalec: Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije

Predmet javnega razpisa:

 Namen sofinanciranja realizacije filmskih projektov je omogočanje filmske ustvarjalnosti in profesionalne izvedbe produkcije igranih, dokumentarnih in animiranih filmov ne glede na njihovo trajanje.

Potencialni prijavitelji: Agencija sofinancira projekte s področja slovenskih filmskih in avdiovizualnih dejavnosti. Za slovenski film se šteje film, pri katerem ima večinski producentski delež slovenski producent ali je pretežno posnet v slovenskem jeziku ali gre za dela, ki so producirana v madžarskem in italijanskem jeziku, če so namenjena madžarski ali italijanski narodni skupnosti, ki živita na območju Republike Slovenije. Do sredstev agencije po tem razpisu so upravičeni producenti, registrirani za dejavnosti produkcija filmov, video filmov, televizijskih oddaj (J59.110). Za sredstva agencije na tem razpisu ne morejo kandidirati prijavitelji s projekti, ki so namenjeni marketingu ali ekonomski propagandi ali projekti s pornografsko vsebino.

Vrednost razpisa: 2.000.000 €

Zneski in delež financiranja: Najvišji možni znesek za posamezni prijavljeni projekt, ki bo sofinanciran na podlagi tega razpisa, znaša: - za posamezni celovečerni igrani film 600.000,00 EUR; - za posamezni srednjemetražni igrani film 150.000,00 EUR; - za posamezni celovečerni dokumentarni film 100.000,00 EUR; - za posamezni srednjemetražni dokumentarni film 70.000,00 EUR; - za posamezni celovečerni animirani film 600.000,00 EUR; - za posamezni srednjemetražni animirani film 150.000,00 EUR; - za posamezni kratkometražni film ne glede na žanr 70.000,00 EUR. Najvišji možni znesek sofinanciranja promocije in distribucije sofinanciranega projekta po tem razpisu znaša 25.000,00 EUR. Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, lahko agencija izjemoma sofinancira dodatno promocijo filma v višini do 12.500,00 EUR, če gre za film, za katerega se pričakuje, da si ga bo v kinodvoranah Republike Slovenije ogledalo več kot 25.000 gledalcev. Agencija sofinancira projekte po tem razpisu največ do 50 odstotkov vseh izkazanih upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 27. januar 2014

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00