Vabilo k oddaji vlog za sofinanciranje projektov v okviru programa EU Ustvarjalna Evropa

Razpisovalec:

Ministrstvo za kulturo

Predmet javnega razpisa:

Ministrstvo za kulturo v letu 2017 uvaja neposredno sklepanje pogodb za sofinanciranje projektov, izbranih na razpisih programa EU Ustvarjalna Evropa. 

Ukrep sofinanciranja je namenjen spodbujanju mednarodnega povezovanja vseh slovenskih izvajalcev na področju kulturnih in ustvarjalnih sektorjev ter krepitvi njihovih operativnih zmogljivosti. Ukrep še posebej spodbuja nepridobitne pravne osebe zasebnega prava (kot so npr. društva, ustanove in zavodi), upoštevajoč, da imajo le-te omejen dostop do financiranja.  
 
Ministrstvo bo v letu 2017 sofinanciralo projekte slovenskih izvajalcev (pravna oseba, registrirana v Republiki Sloveniji), ki so bili v letih 2014, 2015 ali 2016 izbrani na razpisih programa EU Ustvarjalna Evropa in v letu 2017 (v času oddaje vloge za sofinanciranje) še vedno potekajo, pod pogojem da v letih 2015 in 2016 niso bili sofinancirani iz naslova javnih pozivov ministrstva z oznakama JP-USTVARJALNA-EVROPA-2015 ter JP-USTVARJALNA-EVROPA-2016 . Ministrstvo bo sofinanciralo tudi projekte slovenskih izvajalcev, ki so bili izbrani na razpisih programa EU Ustvarjalna Evropa v letu 2017, če se obdobje aktivnosti projekta v letu 2017 tudi zaključi (projekt se izteče). 

Glede na to, da bo Javna agencija za knjigo Republike Slovenije v letu 2017 v celoti prevzela sofinanciranje projektov na področju knjige, ki jih izvajajo slovenski izvajalci v okviru programa Ustvarjalna Evropa,  ministrstvo izvajalcev projektov s področja knjige ne vabi k oddaji vloge za sofinanciranje. 

Skladno z zgoraj navedenimi pravili ministrstvo k oddaji vlog za sofinanciranje vabi uspešne slovenske prijavitelje (v vlogi vodje projekta ali partnerja v projektu) v okviru naslednjih razpisov programa Ustvarjalna Evropa: 
• podprogram KULTURA: evropske platforme, evropske mreže, projekti sodelovanja
• podprogram MEDIA: razvoj posameznih projektov in razvoj skupine projektov, razvoj video iger, TV prikazovanje, usposabljanje, dostop do trgov, mednarodni koprodukcijski skladi, filmski festivali ter razvoj občinstev
• medsektorski sklop: vključevanje beguncev. 

V

Rok za oddajo prijav: Velja do porabe sredstev. Zadnji rok za prijavo je 30. oktober 2017.

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00