Javni razpis za izbor dvoletnih kulturnih projektov, ki jih bo na področju uprizoritvenih umetnosti sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna,namenjenega za kulturo

Razpisovalec:

Ministrstvo za kulturo RS

Predmet javnega razpisa:

Predmet razpisa je sofinanciranje dvoletnih kulturnih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bodo izvajalci izvedli v obdobju od 2016 do 2017. Namenjen je podpori kulturnih projektov, ki so v javnem interesu in so prepoznani kot vrhunski ter nujno potrebni za podporo delovanju in razvoju vrhunskih ustvarjalcev ter spodbujanju razvoja mladih, šele uveljavljajočih se ustvarjalcev. 

Razpis obsega dve področji:

Spodbuda avtorski ustvarjalnosti

Razpisno področje je namenjeno dvoletnemu sofinanciranju realizacije vsaj ene produkcijske forme in vseh dejavnosti avtorja, ki so potrebne za realizacijo produkcijske forme. Avtor lahko v okviru večletnega projekta realizira eno ali več produkcijskih form. Premierno bo realizirana v času trajanja projekta oziroma najkasneje do konca leta 2017.

Spodbuda mladim ustvarjalcem

Razpisno področje je namenjeno dvoletnemu sofinanciranju splošnih stroškov prostora, v katerem delujejo mladi ustvarjalci, ter aktivnosti vsebinskega upravljanja tega prostora s strani mladih ustvarjalcev, ki povezujejo mlade ustvarjalce in raznolike umetniške izraze, ter z namenom izboljšanja pogojev dela, razvoja in uveljavljanja mladih ustvarjalcev na področju uprizoritvenih umetnosti.

Potencialni prijavitelji:

Za razpisno področja Spodbuda avtorski ustvarjalnosti: nevladna organizacija ali samozaposleni v kulturi (ob izpolnjevanju vseh splošnih in posebnih pogojev razpisa).

Za razpisno področje Spodbuda mladim ustvarjalcem: fizična oseba ali nevladna kulturna organizacija (ob izpolnjevanju vseh splošnih in posebnih pogojev razpisa).

 

Vrednost razpisa:

Predvidena vrednost vseh razpoložljivih sredstev je 185.000,00 EUR na letni ravni.

Rok za oddajo prijav: 18. januar 2016

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru