Redni letni ciljni razpis za sofinanciranje kinematografske distribucije evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov ter art kino programov za leto 2016

Razpisovalec:

Ministrstvo za kulturo RS

Predmet javnega razpisa:

Predmet razpisa je sofinanciranje kinematografske distribucije evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov ter mreže art kinematografov v letu 2016. Razpis vsebuje dva sklopa:

Sklop A: Kinematografska distribucija

V okviru sklopa A bodo sofinancirane kinematografske distribucije kakovostnih, umetniških, nagrajenih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov, in sicer celovečernih igranih, animiranih ali dokumentarnih filmov.

Sklop B: art kino programi

V okviru sklopa B je predmet razpisa sofinanciranje art kino programa posameznega prikazovalca (kinematografa).

Cilj razpisa je sofinanciranje kinematografske distribucije kakovostnih, umetniških, nagrajenih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov, in sicer celovečernih igranih, animiranih ali dokumentarnih filmov z namenom večje dostopnosti in večje distribucije teh del na celotnem ozemlju Republike Slovenije. 

Potencialni prijavitelji:

Na razpis v sklopu A se lahko prijavijo:

  • pravne osebe ali samostojni podjetniki, ki so v Republiki Sloveniji registrirani za kinematografsko distribucijo in/ali distribucijo najkasneje na dan objave razpisa V Uradnem listu RS do vključno sklenitve pogodbe.

Na javni razpis v sklopu B se lahko prijavijo:

  • pravne osebe ali samostojni podjetniki, ki so v Republiki Sloveniji registrirani za kinematografsko dejavnost najkasneje na dan objave razpisa v Uradnem listu RS do vključno sklenitve pogodbe. 

Vrednost razpisa:

Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev, namenjenih za sklop A: kinematografska distribucija je skupaj 20.000 EUR.

Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev, namenjenih za sklop B: art kino programi je skupaj 62.793  EUR.

Rok za oddajo prijav: 18. januar 2016

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru