Javni razpis za sofinanciranje programov psihosocialne pomoči otrokom, mladostnicam in mladostnikom oziroma njihovim družinam v letih 2016 in 2017

Razpisovalec:

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Predmet javnega razpisa:

Namen javnega razpisa je sofinanciranje programov, ki so namenjeni izboljšanju medsebojnih odnosov in zmanjševanju čustvenih stisk otrok, mladostnikov, mladostnic oziroma njihovih družin. 

Predmet razpisa so programi svetovanja, pomoči za izboljšanje socialnih veščin in kompetenc, učenja reševanja raznovrstnih problemov pri medosebnih odnosih, pomoči pri izboljšanju družinske dinamike, pomoči pri vzpostavitvi pozitivnega odnosa tako med vrstniki kot v družini.

Sofinancirani bodo naslednji programi:

Program 1 je program svetovanja, pomoči pri izboljšanju otrokovih socialnih veščin in kompetenc, zmožnosti reševanja raznovrstnih problemov, pomoči izboljšanja družinske dinamike, pomoči pri vzpostavitvi pozitivnih vrstniških odnosov, in sicer pri otrocih, mladostnicah in mladostnikih oziroma v okviru njihovih družin, ki se izvajajo na način individualnega svetovanja in dela v delavnicah/skupinah.

Program 2 je program, ki se izvaja na način dela v delavnicah za otroke, mladostnice in mladostnike, mladostnice oziroma njihove starše z namenom izboljšanja komunikacije in zmanjšanja čustvenih stisk, izboljšanju starševskih kompetenc, socialnih veščin, zmožnosti reševanja raznovrstnih problemov oziroma pomoči pri vzpostavitvi pozitivnega starševstva.

Ciljna skupina uporabnikov so otroci, mladostnice in mladostniki oziroma njihove družine, še zlasti otroci, mladostniki, mladostnice oziroma njihove družine z izkušnjo rejništva, spolne zlorabe, migranti.

Potencialni prijavitelji:

Prijavitelj mora biti registriran za opravljanje dejavnosti prijavljenega programa in je njegovo delovanje določeno v okviru statuta ali drugega temeljnega akta organizacije.

Ostali pogoji so navedeni v razpisu. 

Vrednost razpisa:

Predvidena višina sredstev javnega razpisa za posamično leto 2016 oziroma 2017 znaša 335.000,00 EUR. 

Rok za oddajo prijav: 6. januar 2016

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru