V Domžalah je lepo, s sodelovanjem pa najlepše - rešite lokalni izziv

Z veseljem sporočamo, da bomo dogodek za društva, zavode, ustanove ter druge zainteresirane -  Lokalni izziv, izvedli tudi v Domžalah. Zmagovalna ideja bo prejela podporo za realizacijo rešitve (svetovanje, mentorstvo) v vrednosti do 300,00 EUR.

Lokalne potrebe, ki bodo v središču dogodka:

  • ​Kako narediti občino Domžale prijazno invalidom?
  • Kako izboljšati kvaliteto prostega časa otrok?
  • Kako povečati urejenost ekoloških otokov?

Iskali bomo inovativne ideje za razreševanje lokalnih potreb. Dogodek je neprofitne narave, glavni namen je iskanje rešitev, ki pozitivno prispevajo k razvoju lokalnega okolja in družbe. 

Kdo se lahko prijavi? Predstavniki nevladnega, javnega in gospodarskega sektorja, prostovoljci, strokovnjaki, študentje, posamezniki in drugi, ki si prizadevate najti inovativne rešitve v lokalni skupnosti.

Kdaj? Sreda, 6. marec 2019 od 17:00 do 20:00

Kje? Sejna soba zavoda za šport Domžale, Kopališka 4, Domžale

Prijava: udeležba na dogodku je brezplačna, s predhodno prijavo na povezavi. Prijave sprejemamo do 4. marca 2019. Več informacij na klavdija.tomazic@consulta.si ali po telefonu 01 320 94 84.

Za lažjo predstavo: na podlagi prijav se bodo oblikovale delovne skupine, znotraj katerih boste izmenjevali ideje, znanja in rešitve za razreševanje izbrane lokalne potrebe. Preko moderiranega skupinskega dela boste udeleženci pripravili idejno rešitev, kako zadovoljiti izbrano lokalno potrebo in opredelili korake za njeno reševanje. Vse skupine bodo ob koncu dogodka predstavile svoje idejne rešitve. Skupina z najboljšimi idejnimi rešitvami bo zmagovalna in bo prejela podporo za realizacijo rešitve (svetovanja, mentorstva) v vrednosti do 300,00 EUR.

 

Organizator dogodka je Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki zagotavlja podporno okolje nevladnim organizacijam v regiji in s svojimi aktivnostmi prispeva k izboljšanju strateškega položaja nevladnih organizacij v osrednjeslovenski regiji.

Tekom dogodka bo zagotovljen odmor s prigrizki.

 

Ste pripravljeni sprejeti izziv?

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619