Odpiramo prijave za sodelovanje v akciji NVO gre v šolo 2019/2020

Ko gre NVO v šolo, prebudi celotno lokalno okolje! 

Medtem, ko so se šolske klopi izpraznile in otroci švignili na zaslužene počitnice je čas, da začnemo s snovanjem četrte akcije »NVO gre v šolo«. Stičišče NVO osrednje Slovenije in ZLHT regionalni center NVO vas zatorej vabimo, da se nam pridružite na četrti akciji.

Nevladne organizacije, tj. društva, zavodi in ustanove, se v akciji NVO gre v šolo vrnemo v šolske prostore in klopi in otrokom predstavimo prostočasne dejavnosti, s katerimi se bodo aktivno vključevali v prostovoljno delo v svojem lokalnem okolju in posledično tudi prepoznali, katera so njihova osebna zanimanja, ki jih bodo v življenju izoblikovala in usmerila na izbrano pot.

Kako se pridružiti akciji »NVO gre v šolo«?

Nevladne organizacije, društva, zavodi in ustanove pripravite predstavitvene programe svoje dejavnosti, ki se lahko izvede med eno šolsko uro na za otroke zanimiv, poučen in interaktiven način. Predstavite jim doživljajsko in izkustveno učno uro, ki jih bo navdušila nad vključitvijo v lokalna društva, zavode in ostale ustanove, z namenom sooblikovanja njihove kot tudi lokalne prihodnosti. Naj otroci že danes ugotovijo, kaj jih resnično zanima in veseli. Pravijo, da so otroci naši največji učitelji, zato jim omogočimo, da se znanje pretaka medgeneracijsko in se že danes začnimo učiti eden od drugega.

Priprave na organizacijo četrte akcije »NVO gre v šolo« so že v polnem teku, zato vas vabimo, da se čim prej prijavite za sodelovanje in svojo prijavo oddate TUKAJ.

Kako bo potekala akcija in kdaj se srečamo med šolskimi klopmi?

Akcija bo potekala v času Tedna otroka, med 7. in 11. oktobrom 2019, v času pouka, torej med 8.20 in 12.30 uro. Nevladne organizacije se boste predstavile po sistemu kroženja, saj bo vsak razred eno učno uro prisostvoval pri predstavitvi ene od NVO. Na ta način se bo z vašim delom seznanilo 5 razredov učencev določene osnovne šole.

Preverite, kako uspešno je bila izpeljana tretja akcija »NVO gre v šolo«

Če še vedno oklevate in razmišljate, ali bi se nam pridružili ali ne, preverite, kako uspešna je bila lanskoletna akcija. V akcijo se je vključilo 11 šol iz osrednjeslovenske in zasavske regije. Skupno se je učencem predstavilo 62 društev 3600 učencem. S predstavljenimi programi so se otrokom predstavili in ponudili neformalen in izkustven način izobraževanja, medgeneracijsko sodelovanje, pretok znanja in kar je še najbolj pomembno – na ta način se sooblikuje prihodnost otrok in ponudi krila, ki jim bodo za začetek predstavila lokalno okolje in vse možnosti njegovega sooblikovanja in vključevanja.

Zaenkrat so sodelovanje v akciji 2019/2020 potrdile naslednje šole:

- Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika (torek, 8.10.2019),
- Osnovna šola Preserje pri Radomljah (sreda, 9.10.2019),
- Osnovna šola Dobrova (četrtek, 10.10.2019)
- Osnovna šola Dob (petek, 11.10.2019),
- Osnovna šola Gradec (petek 11.10.2019), 
- Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje (sreda, 9.10.2019),
- Osnovna šola Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi (datum še ni določen).

S klikom na PRIJAVO, se lahko preko spletnega obrazca prijavite za sodelovanje. Še vedno zbiramo prijave šol, zato nas spremljajte v prihodnje, saj bodo nove šole dodane kasneje. 

 

Vedno smo vam na voljo za nasvet in pomoč

Za dodatne informacije smo vam na voljo prek elektronske pošte nina.groboljsek@consulta.si ali na telefonski številki 01 3209 484, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro.

Veselimo se srečanja med šolskimi klopmi in sodelovanja v prihodnje!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00