Katalog učnih programov za osnovne šole

V letošnjem letu bomo Katalog učnih programov za osnovne šole dopolnili z novimi programi, ki jih društva in zavodi že izvajate oz. jih boste z našo pomočjo razvili in jih ponudili osnovnim šolam. Z zbranimi programi bomo skupaj šolam ponudili pestro izbiro programov za vključitev v njihov učni načrt, predvsem za izvedbo različnih dnevov dejavnosti. Naj bodo tudi vaše aktivnosti, ki jih za učence lahko izvedejo vaši člani in tako popestrijo kulturni, naravoslovni, športni ali drug dan dejavnosti v katalogu. Pripravili bomo tudi vse slovenski e-katalog učnih programov za osnovne šole, kjer bodo zbrani programi društev in drugih nevladnih organizacij tudi iz drugih regij.

Namen kataloga je z izbranimi učnimi programi seznaniti učitelje o pestri ponudbi  programov nevladnih organizacij oz. jim ponuditi izbiro in možnosti vključitve programov v učni program, dneve dejavnosti (športni, naravoslovni, kulturni in tehnični dan), izbirne predmete ali preprosto oblikovanje novih interesnih ter drugih prostočasnih dejavnosti na šoli.

Programi so predstavljeni s kratkim opisom, primernostjo starostni skupini, časom trajanja in lokacijo izvedbe programa, okvirno ceno in kontaktom nevladne organizacije. S svojimi programi lahko osnovnošolcem ponudite doživljajski in izkustven način izobraževanja mladih, ki so lahko popestritev obstoječih učnih programov.

Če imate pripravljen in izdelan program primeren za osnovnošolce ga enostavno vpišite v ta obrazec. V primeru, da razmišljate o tem, oz. želite program oblikovati, sporočite in pomagali vam ga bomo oblikovati tako, da bo primeren za objavo in izvedbo. 

Vse, preko tega obrazca, vnesene programe bomo skrbno prebrali, jih oblikovali in objavili v Katalogu učnih programov. Za pomoč pri pripravi programov in v razmislek o možnih vsebinah poglejte trenutni Katalog učnih programov.

Ker želimo, da bo katalog učiteljem dosegljiv še pred pripravo učnega načrta za naslednje šolsko leto vaše programe oz. želje po oblikovanju programov pričakujemo do 22.4.2024.

Za dodatne informacije in pomoč nas kontaktirajte na številko 059 927 619 ali pišite na tjasa.bajc@consulta.si.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00