Bliža se rok oddaje letnega poročila za društva

V skladu s predpisi morate društva do konca meseca marca predložiti letno poročilo preteklega poslovnega leta, kamor sodi bilanca stanja in izkaz poslovnega izida. Poleg oddaje bilance stanja in izkaza poslovnega izida morajo vse pravne osebe, torej tudi društva, zavodi in ustanove pripraviti in oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb.

Roki za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov za leto 2023 je 2.4.2024.

Društva ste zavezana k oddaji letnih poročil na poenotenih obrazcih in sicer preko spletne aplikacije AJPES. Več o oddaji preberite TUKAJ

Za vnos podatkov je potrebno urediti pooblastilo. Več o tem TUKAJ. Brez aktivnega pooblastila vnos podatkov iz letnega poročila v aplikacijo AJPES ne bo mogoč.

Organizacije, ki ste vpisane v razvid prostovoljskih organizacij, morate ob oddaji letnega poročila oddati tudi poročilo o prostovoljstvu.

Poleg oddaje bilance stanja in izkaza poslovnega izida morajo vse pravne osebe, torej tudi društva, zasebni zavodi in ustanove, pripraviti in oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb. Kljub temu, da ste nevladne organizacije zavezanci, ki so ustanovljeni za opravljanje nepridobitne dejavnosti oproščeni plačila davka, morate v vsakem primeru obračunati in plačati davek od pridobitne dejavnosti. Rok za oddajo obračuna davka je letos 2.4.2024. ki ga pripravite in oddate v sistemu e-davki. Več o oddaji davčnega obračuna lahko preberete TUKAJ.

 

Na vsake dve leti morate društva s statusom v javnem interesu prav tako do konca meseca marca, pristojnemu ministrstvu predložiti poročilo o delu in porabi sredstev za pretekli dve koledarski leti z dokazili o aktivnostih in pomembnejših dosežkih in program bodočega delovanja za najmanj dve koledarski leti.

 

Za več informacij in pomoč pri pripravi letnega poročila pokličite na 059 927 619 ali nam pišite na info@consulta.si.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00