Priprava letnega poročila za društva

Društva in zveze društev (vključno z društvi s statusom invalidske organizacije) predložijo podatke za državno statistiko in za zagotovitev javnosti do konca marca za preteklo koledarsko leto. Izjema so društva, ki so zavezana k reviziji; ta morajo revidirana letna poročila za zagotovitev javnosti predložiti v 8 mesecih po koncu koledarskega leta

Kaj je potrebno oddati? 

 

Društva predložijo:

 

- podatke iz letnih poročil na poenotenih obrazcih (za državno statistiko, s predložitvijo izjave za uveljavljanje poenostavitve, pojasnil k izkazom in poročila o poslovanju društva pa tudi za zagotovitev javnosti podatkov),

- letno poročilo v neenotni obliki v PDF datoteki (za zagotovitev javnosti podatkov).

 

Za pretvorbo iz DOC, RTF in drugih formatov besedil v PDF format lahko uporabite enega od brezplačnih programov ali programov v skupni rabi. 

Postopek oddaje podatkov 

Za uporabo spletne aplikacije se morate na Ajpesovem spletnem portalu predhodno brezplačno registrirati oziroma vnesti svoje uporabniško ime in geslo, če ju že imate.

Podatke lahko v Ajpesovo spletno aplikacijo vnesete neposredno ali pa v spletno aplikacijo uvozite XML datoteko, ki jo pripravite iz Excel preglednice. Pojasnila k izkazom in poročilo o poslovanju društva predložijo tako, da:
 

- jih pripravijo v XML datoteki skupaj s podatki na poenotenih obrazcih ali

- v spletno aplikacijo vnesejo besedilo oziroma ga priložijo v obliki PDF datoteke skupaj s podatki na poenotenih obrazcih.

 

Excel preglednice (lokalni vnos podatkov)

 

LPDR 2021 V1 1.xls

Navodila za vnos in kontrolo podatkov iz letnih poročil društev v Excelovo preglednico

 

Potrditev predloženih podatkov

Predložene podatke potrdite: 
 

- s kvalificiranim digitalnim potrdilom, več na spletni strani elektronsko podpisovanje,

- z obvestilom za AJPES, izpisanim iz spletne aplikacije, ki ga podpiše zastopnik poslovnega subjekta. Obvestilo za AJPES predložite pristojni izpostavi osebno ali po pošti s povratnico.

 

Več informacij 

Vir: AJPES

 

 

 

 

 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00