Podaljšan rok za oddajo letnega poročila za društva

V skladu s predpisi morajo društva do konca meseca marca predložiti letno poročilo, kamor sodi bilanca stanja in izkaz poslovnega izida, za preteklo poslovno leto. Poleg oddaje bilance stanja in izkaza poslovnega izida morajo vse pravne osebe, torej tudi društva, zavodi in ustanove pripraviti in oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb. A letos se rok oddaje podaljša do 3. maja.

Rok za predložitev letnih poročil za društva in davčnih obračunov za vse pravne osebe se letos podaljša do 30. aprila. Ker je ta dan sobota, je skrajni rok oddaje 3. maj 2022. 

Rok za oddajo letnih poročil za zavode in ustanove ostaja nespremenjen, 28. februar 2022

Društva so zavezana k oddaji letnih poročil na poenotenih obrazcih in sicer preko spletne aplikacije AJPES. Več o oddaji preberite TUKAJ

Za vnos podatkov je potrebno urediti pooblastilo. Več o tem TUKAJ. Brez aktivnega pooblastila vnos podatkov iz letnega poročila v aplikacijo AJPES ne bo mogoč.

Organizacije, ki so vpisane v razvid prostovoljskih organizacij, morajo ob oddaji letnega poročila oddati tudi poročilo o prostovoljstvu.

Poleg oddaje bilance stanja in izkaza poslovnega izida morajo vse pravne osebe, torej tudi društva, zasebni zavodi in ustanove, pripraviti in oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb. Kljub temu, da so nevladne organizacije zavezanci, ki so ustanovljeni za opravljanje nepridobitne dejavnosti oproščeni plačila davka, morajo v vsakem primeru obračunati in plačati davek od pridobitne dejavnosti. Rok za oddajo obračuna davka je leto 3. maj 2022, ki ga pripravite in oddate v sistemu e-davki. Več o oddaji davčnega obračuna lahko preberete TUKAJ.

Brezplačna pomoč pri pripravi in oddaji letnih poročil za NVO iz zasavske regije

Društva, zavodi in ustanove iz zasavske regije se lahko za informacije in pomoč pri pripravi letnih poročil in davčnih obračunov obrnete na nas. Pokličite na 059 927 619 ali nam pišite na info@consulta.si.

Brezplačno svetovanje se izvaja v okviru Regionalnega centra NVO in se sofinancira iz Sklada za NVO Ministrstva za javno upravo.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00