Vpis programov v Katalog učnih programov za OŠ

Ob vsakoletni izvedbi akcije NVO gre v šolo, ko učitelje zamenjajo predstavniki nevladnih organizacij in učencem pripravijo zanimivo in poučno šolsko uro s svojega področja, je tudi katalog učnih programov eden izmed ciljev akcije. Tudi program vašega društva ali zavoda je lahko vključen v katalog. Program vpišite v obrazec oz. nam sporočite če potrebujete pomoč pri pripravi programa.

V letošnjem šolskem letu bomo obstoječi katalog prenovili in dodali nove programe. V spomladanskih mesecih pa ga začeli promovirati na osnovnih šolah. Namen kataloga je z izbranimi učnimi programi seznaniti učitelje o pestri ponudbi oziroma jim ponuditi izbiro in možnosti vključitve programov v učni program, dneve dejavnosti (športni, naravoslovni, kulturni in tehnični dan), izbirne predmete ali preprosto oblikovanje novih interesnih ter drugih prostočasnih dejavnosti na šoli.

Za lažji pregled so programi razvrščeni v 5 kategorij: naravoslovje, šport, kultura, tehnika in drugo. Programi so predstavljeni s kratkim opisom, primernostjo starostni skupini, časom trajanja in lokacijo izvedbe programa, okvirno ceno in kontaktom nevladne organizacije.

Mnoge nevladne organizacije imate znotraj svojega delovanja že oblikovane programe, ki so primerni za izvedbo športnih, kulturnih, tehničnih ali naravoslovnih dni za osnovnošolce, druge o tem razmišljate. S svojimi programi lahko osnovnošolcem ponudite doživljajski in izkustven način izobraževanja mladih, ki so lahko popestritev obstoječih učnih programov.

Če imate že pripravljen in izdelan program primeren za osnovnošolce ga enostavno vpišite v ta obrazec. V primeru, da razmišljate o tem, oz. želite program oblikovati, sporočite in pomagali vam ga bomo oblikovati tako, da bo primeren za objavo in izvedbo. 

Vse, preko tega obrazca, vnesene programe bomo skrbno prebrali, jih oblikovali in objavili v Katalogu učnih programov. Za pomoč pri pripravi programov in v razmislek o možnih vsebinah poglejte trenutni Katalog učnih programov.

Posodobljene in nove programe oz. vaš interes za pripravo programov pričakujemo najkasneje do 31.12.2021.

V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo na telefonu 059 927 619 ali preko maila info@consulta.si

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00