S skupnimi močmi za boljšo občino in bolj zadovoljne občane

Pridružite se nam na konferenci na kateri boste lahko spoznali navdihujoče primere sodelovanja občin, občanov in organizacij. Omogočili vam bodo vpogled v ozadje procesov, ovir in rešitev, razprava pa vam bo pomagala pri iskanju pravega recepta za razrešitev vaših dilem. Potekala bo v četrtek, 12. 9. 2019 med 10.00 in 13.00 uro v sejni sobi OOZ Hrastnik, Cesta 1. maja 83.

 

Načinov sodelovanja z občani je nešteto, prav toliko pa je tudi priložnosti za sodelovanje, ki prinaša boljše rezultate, hitrejši razvoj in bolj zadovoljne občane. Na konferenci bomo z izmenjavo dobrih praks naredili korak naprej k boljšemu sodelovanju občin in občanov.

Da bi se sodelovanje med občinami in občani okrepilo in bi bile občine bolje opremljene za različne procese, je delovna skupina Skupnosti občin Slovenije, Ministrstva za javno upravo, CNVOS in regionalnih stičišč leta 2017 izdala Smernice za vključevanje občanov in drugih zainteresiranih skupin v procese odločanja v občini. Smernice so tako orodje kot recept. Občinam na enostaven, hiter in pregleden način prikažejo ključne korake ter ponudijo odgovore na ključna vprašanja, ki se pojavijo med posvetovanji, pa naj gre za odločanje o odloku, strategiji razvoja občine, prostorskem načrtu ali proračunu. Do smernic lahko dostopate na tej povezavi.

PROGRAM:

9:30 Registracija in jutranja kava dobrodošlice

10:00 – 10:15 Uvodni nagovori

Tina Divjak, vodja zagovorništva CNVOS

Klara Kržišnik, vodja ZLHT Regionalni center NVO              

10:15 – 12:30 Dobre zgodbe – predstavitev primerov dobrih praks in razprava

Občani so v središču vseh občinskih procesov, Marko Funkl, župan Občine Hrastnik

Predstavitev različnih načinov sodelovanja z občani – osredotočenost na proces in rezultate

Participativni proračun v Občini Ajdovščina – Matej Cepin, facilitator procesa

Predstavitev dobre prakse vključevanja mladih pri oblikovanju politik v Občini Kanal ob Soči – Nika Testen, Občina Kanal ob Soči in Darijan Krpan, Fundacija BIT Planota

Sodelovanje z nevladnimi organizacijami v Občini Hoče – Slivnica – dr. Marko Soršak, župan in mag. Peter Cokan, direktor občinske uprave

12:30 Pogostitev in druženje

 

Na konferenco vabimo županje, župane, občinske uradnike in svetnike, seveda pa tudi nevladne organizacije in vse ostale, ki jih tema zanima.

Konferenco organiziramo ZLHT Regionalni center NVO v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in CNVOS. Udeležbo na dogodku potrdite na info@consulta.si, najkasneje do ponedeljka, 9. 9. 2019.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Vabilo s programom

 

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru