Posnetek nacionalne konference Za participativni proračun

Regijska stičišča nevladnih organizacij spodbujamo slovenske občine k uvedbi participativnega proračuna in s tem povečanje vključevanja občank in občanov ter krepitev demokracije. Participativni proračun prinaša številne pozitivne učinke v lokalne skupnosti med drugim krepi občutek skupnosti in zaupanje. V ta namen smo 15. septembra 2021 v okviru Mreže regionalnih stičišč ZaNVO in v sodelovanju s Skupnostjo občin izvedli nacionalno konferenco Za participativni proračun.

Več kot 100 županj, županov in drugih predstavnikov slovenskih občin se je udeležilo konference naslovom »Za participativni proračun! Aktivni občani – uspešni župani«!

Na njej so iz prve roke dobili informacije o pozitivnih učinkih uvedbe participativnega proračuna in prejeli koristne napotke za uvedbo te oblike sodelovanja z občani. 

»Participativni proračun bodo v prihodnosti uvedle vse slovenske občine!« je bil po konferenci prepričan ajdovski župan Tadej Beočanin. Nevladne organizacije, povezane v Mrežo ZaNVO, si bomo prizadevale, da se njegove besede uresničijo. 

Posnetek konference si lahko ogledate na povezavi.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru